0
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης ανακοίνωσε πως τα πρόστιμα έχουν διπλασιαστεί για όσους πολίτες μετακινούνται χωρίς κυβερνητική άδεια.

Απευθύνοντας αυστηρές συστάσεις για τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια του lockdown, o κ. Χαρδαλιάς προειδοποίησε πως οι έλεγχοι θα είναι ενδελεχείς και σαρωτικοί, ενώ το ύψος του προστίμου για τις παραβάσεις έχει διπλασιαστεί. Έτσι, το πρόστιμο για μη προβλεπόμενη μετακίνηση ανέρχεται πλέον στα 300 ευρώ!

«Από αύριο, καθ'όλο το 24ωρο θα υπάρχει περιορισμός της κυκλοφορίας, μόνο με sms για τους προβλεπόμενους λόγους. Απευθύνουμε έκκληση για λελογισμένη αξιοποίηση αυτής της δυνατότητας. Οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί και τα πρόστιμα έχουν διπλασιαστεί», τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Αντιλαμβανόμαστε πως με την οικονομική κατάσταση των Ελλήνων, 300 ευρώ πρόστιμό είναι μία εξοντωτική ποινή καθώς οι περισσότεροι πολίτες βρίσκονται κάτω από το όριο της σχετικής φτώχιας και με δυσκολία ικανοποιούν ακόμα και τις βασικές τους ανάγκες.

Ο κ. Χαρδαλιάς μεταξύ άλλων είπε:

  • Οι νεοσύλλεκτοι της επόμενης εβδομάδας θα μπορούν να συνοδεύονται και από τους 2 γονείς όταν παρουσιαστούν. Όλοι θα υποβληθούν σε rapid test.
  • Στις εξαιρέσεις μετακινήσεων δεν προβλέπεται το κυνήγι και το ψάρεμα. Δεν επιτρέπεται κανένα από τα δύο.
  • Θα απαιτείται τεστ PCR 72 ωρών για είσοδο στη χώρα και από τα χερσαία σύνορα και αεροπορικώς
  • Από αύριο για επίσκεψη σε κομμωτήριο, θα χρησιμοποιείται ο κωδικός 2 στα sms
  • Σε Σάμο δεν ισχύει η αποστολή sms για τις μετακινήσεις

Σε ό,τι αφορά την επέτειο του Πολυτεχνείου τόνισε: «Το 2020 δεν γιορτάσαμε την 25η Μαρτίου, το Πάσχα, την 28η Οκτωβρίου, λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών της πανδημίας. Το ίδιο θα γίνει και με την επέτειο του Πολυτεχνείου. Οφείλουμε να σεβαστούμε όλοι την υγειονομική κατάσταση».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top