0
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος, υποστήριξε πως «δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για την επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στα 12 ναυτικά μίλια. 

Πότε θα είναι; Όταν ο ήλιος βγει από την δύση και δύσει στην ανατολή...

Το πιο ωραίο που είπε όμως στην δήλωση που ακολουθεί είναι ότι «το πότε θα επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα δώδεκα μίλια θα το κρίνει ο πρωθυπουργός με τα... Επιτελεία του Στρατού».

Τι σχέση έχουν τα στρατιωτικά Επιτελεία με μια καθαρά πολιτική απόφαση, ένας Θεός το ξέρει. Εκτός και αν υπονοεί ότι θα πάμε σε πόλεμο αν επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 μίλια. Μα... αυτό ακριβώς λέει και η Τουρκία! Το υιοθετεί;

Δείτε ολόκληρη τη δήλωσή του:

«Δεν νομίζω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για επέκταση στα 12 μίλια, όταν έχουμε πλοία τα οποία διέρχονται πλησίον των χωρικών μας υδάτων. Όμως κάθε κυβέρνηση και η παρούσα, αλλά και κάθε ελληνική κυβέρνηση οφείλει να προετοιμάσει τη χώρα ώστε την κατάλληλη στιγμή να μπορέσει να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στα 12 μίλια. Πρέπει η χώρα να μπορεί να είναι έτοιμη από κάθε πλευρά, και διπλωματικά και από πλευράς εξοπλισμών.

Το πότε θα προχωρήσουμε στην επέκταση των 12 μιλίων θα το κρίνει ο πρωθυπουργός μαζί με την κυβέρνηση και με τα Επιτελεία του στρατού, όταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες. Εμείς πρέπει να δραστηριοποιηθούμε σε όλους τους τομείς.

Έχει δραστηριοποιηθεί η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός στον τομέα της διπλωματίας. Έχει εξασφαλίσει πια, πράγμα το οποίο είναι πάρα πολύ ουσιαστικό και δεν ξέρω αν έχει γίνει πλήρως αντιληπτό ακόμη, να είναι ισοδύναμος συνομιλητής και εταίρος με τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ταυτόχρονα όμως πιστεύω ότι πρέπει να θωρακίσουμε και τη χώρα. Πρέπει να εξασφαλίσουμε πολύ γερό αμυντικό σύστημα, να αγοράσουμε πλοία, αεροπλάνα, έτσι πιστεύω. Διότι δεν θα ησυχάσουμε εύκολα από τον γείτονα μας», είπε ο κ. Πικραμμένος μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Επισκόπηση» με τον Λάμπρο Πέγκο και τον Παναγιώτη Βολάνη.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top