0
Δεν υπάρχει μέρα που να μην ασχολούνται Τούρκοι εμπειρογνώμονες με τα 18 ελληνικά Rafale.

Oι λόγοι είναι πολλοί και τους έχουμε αναφέρει πολλάκις (π.χ. πύραυλοι Μeteor και SCALP) αλλά ένας είναι ο βασικός λόγος που έχει προκαλέσει πανικό στην Άγκυρα. Το «τρύπιο» σύστημα αεράμυνας της Τουρκίας.

Η Τουρκία, με τις αχανείς της εκτάσεις, είναι εύκολος στόχος για τα ελληνικά μαχητικά τα οποία μπορούν να εισχωρήσουν βαθιά στην τουρκική επικράτεια.

Το πρώτο ΣΟΚ των Τούρκων ήρθε από την διπλή «επίσκεψη» ελληνικών F 16 στην Κύπρο, κάτω από την μύτη του τουρκικού συστήματος αεράμυνας.

Ελληνοτουρκικά: Πώς απαντάει η Ελλάδα στους S-400 της Τουρκίας

Oι Τούρκοι απλά είδαν τα ελληνικά F-16 στην Κύπρο, δύο φορές σε λιγότερο από έναν μήνα. Τότε είναι που στο γυρισμό των ελληνικών μαχητικών ενεργοποίησαν τους ρωσικούς S-400 με αποτέλεσμα την οργή της Αμερικής που ένα ρωσικό όπλο (σ.σ. έστω και αμυντικό) στόχευσε νατοϊκά μαχητικά.

Τα ραντάρ υψηλής ισχύος S400 VHF των S-400 μπορούν εύκολα να ανιχνεύσουν τα Rafale, τα F22, και τα F35 επειδή το F35 είναι stealth μόνο από μπροστά.

Όμως τα ελληνικά Rafale έχουν ένα επιπλέον πλεονέκτημα. Έρχονται πλήρως εξοπλισμένα από τους Γάλλους. Εκτός των όπλων τους τα ελληνικά Rafale θα έχουν ενσωματωμένο το σύστημα SPECTRA, το οποίο είναι ανώτερο από το αντίστοιχο σύστημα των F22 και F35 και θα μπορούν εύκολα να νικήσουν τους ρωσικούς S-400.

Toυρκία: To ΣΟΚ της Άγκυρας με τα 24 F-35 που θα πάρει η Ελλάδα – Δεν θα έχουν αντίπαλο

Αυτό που πραγματικά τρελαίνει τους Τούρκους είναι ότι το σύστημα αυτοπροστασίας SPECTRA των ελληνικών Rafale θα μπορεί να μπλοκάρει τους ρωσικούς S-400 με ψευδή δεδομένα.

Τα Rafale δοκιμάστηκαν εναντίον του S-300 στην Σλοβακία, όπου μπλόκαραν εύκολα τους S-300, πράγμα που πιστεύεται ότι συμβαίνει και με τους S-400. Πρόκειται για το μοναδικό μαχητικό που το έχει καταφέρει.

Tέλος, μην ξεχνάμε ότι οι χαμηλές πτήσεις των πυραύλων SCALP που θα φέρουν τα ελληνικά Rafale τους κάνουν αόρατους για τα ρωσικά S-400, αφού το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα δεν μπορεί να αναχαιτίσει σε χαμηλό ύψος.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top