0

Ένοπλες Δυνάμεις: Συναγερμός σήμανε στο ελληνικό Πεντάγωνο μετά τις πληροφορίες ότι τα τουρκικά drones Bayraktar κατέστρεψαν τους ρωσικούς S-300 στην Αρμενία.

Η Ελλάδα διαθέτει το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-300 στην Κρήτη και η επιτυχημένη επίθεση των Bayraktar σε αντίστοιχο στην Αρμενία έβαλε σε σκέψεις τους Έλληνες επιτελείς.

Το τουρκικό Bayraktar πλησίασε πετώντας χαμηλά την συστοιχία των S-300 και έπληξε το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα (σ.σ. ίδιο με της Ελλάδας), καταστρέφοντάς το.

Το Bayraktar καταστράφηκε λίγη ώρα αργότερα από τους Αρμενίους, όμως η ζημιά είχε γίνει.

Τουρκία: Φτιάχνει στρατό από καμικάζι drones η Άγκυρα

Η συγκεκριμένη εξέλιξη χτύπησε… συναγερμό στο ελληνικό Πεντάγωνο, με τους αρμόδιους να επικαιροποιούν επί χάρτου τα συστήματα προστασίας των ελληνικών S-300.

Τα αντιπυραυλικά συστήματα S-300 και Patriot που διαθέτει η Ελλάδα προστατεύονται από τα ρωσικά αντιαεροπορικά Τor M1 και τα αντίστοιχα γαλλικά Crotale, με εμβέλεια τα 20-25 χλμ.

Ένοπλες Δυνάμεις: Τα ρωσικά όπλα που έχει η Ελλάδα και διαλύουν το Αζερμπαϊτζάν

Tα Tor M 1 και Crotale μπορούν να προστατεύσουν ικανοποιητικά από τα 100 περίπου τουρκικά drone Bayraktar τους ελληνικούς S-300 όμως είναι απαραίτητο να εξετασθούν οι δυνατότητες εκσυχρονισμού τους, πράγμα που το γνωρίζουν στο ΓΕΕΘΑ.

Οι προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι πολλές αλλά οι εξελίξεις στην Αρμενία και την Συρία που επιχειρούν τα Bayraktar δείχνουν στην Αθήνα πως πρέπει να παρθούν γρήγορα οι όποιες αποφάσεις για την ενίσχυση της προστασίας των S-300.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top