0
Σε μελέτη-ανάλύση  για τις επιπτώσεις της αγοράς των 18 Rafale από την Ελλάδα, προχώρησε η τουρκική ιστοσελίδα Savunmas anayist, η οποία έχει διασυνδέσεις με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Στο  μακροσκελές άρθρο της η ιστοσελίδα αναφέρει ότι η τουρκική Αεροπορία πρέπει να φοβάται περισσότερο τα ΜΕTEOR (που θα αποκτήσει) και SCALP-EG (που διαθέτει ήδη) της ΠΑ, καθώς αυτά είναι τα δύο όπλα που θα δώσουν ποιοτικό προβάδισμα στην ΠΑ.

Μάλιστα η σελίδα αναφέρει ότι η εμβέλεια του METEOR δεν έχει αποσαφηνιστεί. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, άλλες πηγές δίνουν στον πύραυλο μέγιστη εμβέλεια 320 χλμ.(!). άλλες 160 χλμ. και άλλες 100χλμ.ενώ για τον SCALP-EG αναφέρει μέγιστη εμβέλεια τα 560 χλμ.

Το επόμενο σημείο αναφοράς είναι ο αριθμός των αεροσκαφών. Όπως αναφέρει το άρθρο εάν ο αριθμός παραμείνει στα 18 αεροσκάφη, αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί από την Τουρκία καθώς δεν κρίνεται ως μεγάλος. Εάν όμως υπάρξει ενίσχυση περισσότερα αεροσκάφη και τα Rafale γίνουν 36 ή 48 τότε η κατάσταση μπορεί να αλλάξει εις βάρος της τουρκικής Αεροπορίας.

Στη συνέχεια το άρθρο αναφέρεται στην μελλοντική δομή της ΠΑ. Όπως αναφέρει αυτή θα διαμορφωθεί σε 85 F-16V (αναβαθμισμένα), 24 Mirage-2000-5 Mk2, 24 F-35 (για τα οποία αναφέρει ότι πιθανότατα η Ελλάδα θα προχωρήσει στην προμήθειά τους)  και στα 18 Rafale, για ένα σύνολο 152 μαχητικών.

Παράλληλα αναφέρει ότι υπάρχουν και 18 Mirage-2000RGM/BGM, περί τα 40 F-16 Block 50 (39 για την ακρίβεια), 30 F-16 Block 30 και 30 F-4 AUP (για την ακρίβεια 35).

Πάντως διευκρινίζει ότι μια τέτοια δομή, θα διαμορφωθεί σε 6 με 7 χρόνια από σήμερα χρόνος για τον οποίο η τουρκική Αεροπορία θα έχει προχωρήσει σε κινήσεις ενίσχυσης.

Για την Τουρκία το savunmasanayist αναφέρει ότι το ποιοτικό της προβάδισμα το στηρίζει σε περίπου 130 τακτικά UAV που διαθέτει, στα συστήματα ηλεκτρονικών παρεμβολών KORAL, REDET και  MİLKAR στους πυραύλους cruise τύπου SOM και σε αεροσκάφη πολλαπλασιαστές ισχύος όπως τα Ε-7T and KC-135R.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top