0
Ο ισοβίτης του Noor One Γιώργος Μπουρδούβαλης έλυσε τη σιωπή του, μιλώντας μέσα από τη φυλακή στη «Δίκη στο Open». 

Ο πρωτοδίκως καταδικασθείς επονομαζόμενος και «Κάπταιν Τζωρτζ» δηλώνει αθώος, θεωρεί την εμπλοκή του προβοκάτσια συγκατηγορουμένου του, ονοματίζει τρεις μάρτυρες που έπρεπε να είναι κατηγορούμενοι και δηλώνει ότι η μόνη του σχέση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη είναι ότι του πουλούσε καύσιμα.

Εν αναμονή της Δευτεριάτικης εφετειακής απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά η συνέντευξη Μπουρδούβαλη στη Μαίρη Μπενέα αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον.


«ΕΙΜΑΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ»

ΜΠΟΥΡΔΟΥΒΑΛΗΣ: Είμαι στη φυλακή και περιμένω, να τελειώσει αυτή η ιστορία.


ΜΠΕΝΕΑ: Eίστε ο Κάπταιν Τζωρτζ;

ΜΠΟΥΡΔΟΥΒΑΛΗΣ: Εγώ από το 1979, που πήρα το πτυχίο πλοιάρχου Γ', λέγομαι κάπταιν Γιώργος Μπουρδούβαλης. Όλοι οι Γιώργηδες, που έχουν σχέση με τη θάλασσα, λέγονται Κάπταιν Τζωρτζ.

«ΕΙΜΑΙ ΑΘΩΟΣ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ»

ΜΠΕΝΕΑ: Εσείς τι ελπίζετε από το Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο;

ΜΠΟΥΡΔΟΥΒΑΛΗΣ:Aθώος!

ΜΠΕΝΕΑ: Είστε ο ναυλωτής του πλοίου ή δεν είστε;

ΜΠΟΥΡΔΟΥΒΑΛΗΣ: Δεν έχω καμία σχέση με το πλοίο αυτό. Ούτε το έχω δει ποτέ μου, ούτε ξέρω τι μπορεί να φορτώσει, που άκουσα στο δικαστήριο από την κ. Εισαγγελέα, ούτε ξέρω, ή μάλλον ούτε ήξερα, γιατί τώρα ξέρω, τα πιστοποιητικά του πλοίου, τα οποία είδα στη δικογραφία. Κυρία Μπενέα, όπως θα ακούσατε όσο καιρό ερχόσασταν στο δικαστήριο, στο πρωτόδικο, δεν έχω αναφέρει τίποτα σχετικά με τα ναρκωτικά, γιατί δεν γνωρίζω τίποτα. Ο,τι έμαθα, το έμαθα στο δικαστήριο και όταν ήμουνα προφυλακισμένος.

ΜΠΕΝΕΑ: Αρνείστε λοιπόν ότι, είστε ο ναυλωτής, αρνείστε ότι, έχετε οποιαδήποτε εμπλοκή με ναρκωτικά, όπως λέτε, ποιά λοιπόν ήταν η εμπλοκή σας, με το Noor One; Γιατί είστε κατηγορούμενος.

«ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΓΙΑΝΝΟΥΣΑΚΗ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΟΥ»

ΜΠΟΥΡΔΟΥΒΑΛΗΣ: Το πλοίο λένε ότι, είναι της BRONDE και η BRONDE το ναύλωσε σε μένα, δια λόγου. Αυτό δηλαδή, εάν το ακούσει κάποιος, που είναι της ναυτιλίας, δεν ξέρω τι θα κάνει. Αυτοί που το κάνανε, το κάνανε, για συγκεκριμένους λόγους . Ενα ήταν η συσκότιση, για να ασχολείται το δικαστήριο, ποιανού ήταν το συγκεκριμένο πλοίο, ποιός είναι ο ναυλωτής και το άλλο είναι η προβοκάτσια συγκεκριμένου ανθρώπου, ο οποίος έχει δημιουργήσει σε όλα τα στάδια, κατηγορούμενο, με εμπλεκόμενους τους συνεργάτες του.

ΜΠΕΝΕΑ: Ποιός είναι αυτός;

ΜΠΟΥΡΔΟΥΒΑΛΗΣ: O κ. Γιαννουσάκης

ΜΠΕΝΕΑ: Πως εμπλακήκατε με τον Γιαννουσάκη και με το Noor One εσείς; Πως είστε ανακατεμένος στην υπόθεση;

ΜΠΟΥΡΔΟΥΒΑΛΗΣ: Mε τον κ. Γιαννουσάκη δεν έχω καμμία εμπλοκή.

ΜΠΕΝΕΑ: Δεν τον ξέρετε καθόλου, δεν μιλάγατε κάτω στο Ντουμπάι;

ΜΠΟΥΡΔΟΥΒΑΛΗΣ: θα σας πω ακριβώς. Η εταιρία, που δούλευα, αγόραζε πετρέλαια από όλους, από όσους πουλάγανε. Ήταν μεγάλη εταιρία και επαιρνε από όλους. Μια από αυτές τις εταιρίες, δεν θυμάμαι, πως λεγότανε, αλλά ήταν ενδιάμεσος ο κ. Γιαννουσάκης, ο οποίος έπαιρνε το κόμιστρο του. Σαν μπρόκερ. Έτσι ο κ. Νιχάντ μου είπε ότι, θα έρθει το τάδε πλοίο και φρόντισε το, γιατί εγώ ήμουνα στα ναυτιλιακά.

ΜΠΕΝΕΑ: Ποιό πλοίο ήταν αυτό;

ΜΠΟΥΡΔΟΥΒΑΛΗΣ: To Νοοr One.

ΜΠΕΝΕΑ: Ωραία..

ΜΠΟΥΡΔΟΥΒΑΛΗΣ: Εγώ το μόνο που έκανα ήταν να ειδοποιήσω τους ανθρώπους, αυτούς που μετράνε, τον πιλότο, που πηγαίνει επάνω, να πάνε δίπλα και να πάρουν τα πετρέλαια.

ΜΠΕΝΕΑ: Πότε θα γινόταν η μετάγγιση, πότε έγινε;

ΜΠΟΥΡΔΟΥΒΑΛΗΣ: To 2012. Νομίζω τον Οκτώβριο, δεν θυμάμαι πότε έγινε.

ΜΠΕΝΕΑ: Έγινε η μετάγγιση;

ΜΠΟΥΡΔΟΥΒΑΛΗΣ: Έγινε κανονικά.

ΜΠΕΝΕΑ: Στη θάλασσα μέσα;

ΜΠΟΥΡΔΟΥΒΑΛΗΣ: Nαι, ναι. Εκεί τον γνώρισα το Γιαννουσάκη. Γιατί ήρθε στο γραφείο μου.

ΜΠΕΝΕΑ: Ναι.

ΜΠΟΥΡΔΟΥΒΑΛΗΣ: Και λέει, πως θα γίνει, αν έχουμε μπαλόνια, αν έχουμε μάνικες, όλα αυτά, που χρειάζονται. Μία φορά, που ήρθα εγώ στην Ελλάδα, έμαθε ο κ. Γιαννουσάκης από τον Νιχάντ ότι ήρθα στην Ελλάδα

ΜΠΕΝΕΑ: Και ήρθε και σας πήρε;

ΜΠΟΥΡΔΟΥΒΑΛΗΣ: Moυ έστειλε τότε τον κ. Λάγιο, να με πάρει από το αεροδρόμιο και να με πάει στο σπίτι μου, ουσιαστικά μου το ζήτησε, επειδή τον είχε αυτόν σαν οδηγό και δεν ειχε δουλειά, να κάνει, αντί να πάρω ταξί, να πάρω αυτό, ούτως ώστε να τον βοηθήσω και οικονομικά.

«ΜΕ ΚΟΤΣΩΝΗ ΔΟΥΛΕΥΑΜΕ ΜΑΖΙ»

ΜΠΕΝΕΑ:Οπως το είπε η εισαγγελέας στο δικαστήριο, ο κ. Κοτσώνης φέρεται ένας από τους εγκεφάλους της μεταφοράς των ναρκωτικών. Πότε τον γνωρίσατε τον κ. Κοτσώνη;

ΜΠΟΥΡΔΟΥΒΑΛΗΣ:To 2013

ΜΠΕΝΕΑ: Πως;

ΜΠΟΥΡΔΟΥΒΑΛΗΣ: Στο γραφείο. Είχε συναντηθεί στην Αγγλία, με τους ιδιοκτήτες της εταιρίας μου, της εταιρίας που δούλευα εκει και συναντηθήκαμε σε μία συνάντηση, που κάνουν όλοι αυτοί, που ασχολούνται με πετρέλαια. Μετά ήρθε στο Ντουμπάι, στο γραφείο, είδε τους ανθρώπους, που γνώριζε κι εκεί τον συνάντησα κι εγώ. Δουλεύαμε μαζί, στις αγοραπωλησίες πετρελαίων, που έκανε.

«Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΑΓΟΡΑΖΕ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΠΟ ΜΑΣ ΑΝ ΤΟΝ ΣΥΝΕΦΕΡΑΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ»

ΜΠΕΝΕΑ: Ο κ. Κοτσώνης ήταν στενός συνεργάτης του κ. Μαρινάκη. Μάλιστα, τότε που είχε κατέβει κάτω, δεν είχε διακόψει τη σχέση του με τον κ. Μαρινάκη. Ηταν συνεργάτης του κ. Μαρινάκη. Τον κ. Μαρινάκη τον είχατε γνωρίσει; Είχε κατέβει κάτω;

ΜΠΟΥΡΔΟΥΒΑΛΗΣ: Kοιτάξτε, αυτό που μου λέτε τώρα ότι, ήταν συνεργάτης, εγώ δεν μπορώ να το πω, γιατί δεν το ξέρω. Δεν το ήξερα μάλλον τότε.

ΜΠΕΝΕΑ:Δεν ξέρατε ότι ο κ.Κοτσώνης ήταν συνεργάτης του κ. Μαρινάκη; 

ΜΠΟΥΡΔΟΥΒΑΛΗΣ: Oχι.Οπωσδήποτε όχι. Ήξερα ότι, δουλεύει στην εταιρία στις μεταγγίσεις των πετρελαίων, γιατί αυτή ειναι η δουλειά μας, αλλά ότι ήταν συνεργάτες δεν το ήξερα ποτέ. Η εταιρία, που δούλευα εγώ, έδινε καύσιμα σε πλοία, που περνάγανε στην περιοχή. Μια από τις εταιρίες ήταν και του κ. Μαρινάκη. Όχι αποκλειστικά. Εάν τον συνέφεραν οι τιμές.

«ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΤΗΣ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ»

ΜΠΕΝΕΑ: Είχατε συνεργαστεί επομένως.

ΜΠΟΥΡΔΟΥΒΑΛΗΣ: Ναι. Οπωσδήποτε είχαμε συνεργαστεί. Τα παίρναμε τα χρήματα κανονικά, να μην καθυστερούνε, γιατί στην αρχή δεν υπήρχε το credit και το πλήρωνε πάντα το καύσιμο..

ΜΠΕΝΕΑ: Ο κ. Μαρινάκης;

ΜΠΟΥΡΔΟΥΒΑΛΗΣ: Σωστά. Όχι ο ίδιος. Η εταιρία του.

ΜΠΕΝΕΑ: Η εταιρία του ήταν... καλοπληρωτής!

ΜΠΟΥΡΔΟΥΒΑΛΗΣ: Ακριβώς

«Ο ΓΙΑΝΝΟΥΣΑΚΗΣ ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕ ΩΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟ»

ΜΠΕΝΕΑ: Γνωρίζετε φαντάζομαι ότι, είναι και μια άλλη υπόθεση στα ανακριτικά γραφεία ανοιχτή, με ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, για το φορτίο ηρωίνης, όπου είναι κατηγορούμενος και ο κ. Μαρινάκης.

ΜΠΟΥΡΔΟΥΒΑΛΗΣ: Όχι. Εγώ δεν γνωρίζω. Να σας πω την αλήθεια ότι, όχι μόνον δεν γνωρίζω, αλλά με τα Μέσα Μαζικής Εξόντωσης, ειμαι σοκαρισμένος. Ή μάλλον στο ανακριτικό, κάθε ανάκριση που γινότανε κάθε μέρα και ό,τι παρουσίαζε κάποιος, ειδικά ο κ. Γιαννουσάκης ό,τι παρουσίαζε την άλλη μέρα ότι, είμαι δολοφόνος...

ΜΠΕΝΕΑ: Δολοφόνο δεν σας είπανε ποτέ

ΜΠΟΥΡΔΟΥΒΑΛΗΣ: Με είπανε, με είπανε.. Ο,τι πήγαινε και έλεγε, φρόντιζε με τους ανθρώπους, που έχει γύρω του, γιατί είναι άνθρωπος της υψηλής κοινωνίας, δεν είναι ναυτικός ο κ. Γιαννουσάκης. Ένω εγώ είμαι ναυτικός.. και δεν γνωρίζω κανέναν. Αυτός είναι της υψηλής κοινωνίας, όπως μας έλεγε κιόλας. Είχε τον τρόπο του, να παρουσιαζει ό,τι θέλει και να λένε ό,τι θέλει!

«ΑΣΑΦΕΙΑ ΤΑ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ»

ΜΠΕΝΕΑ:Βρέθηκαν και κάποια δορυφορικά τηλέφωνα, στο Noor One. Εκεί όπου είναι, στο νεκροταφείο πλοίων, στην Ελευσίνα, έγειρε και πέσαν κάποια δορυφορικά. Και λέγεται ότι, με το ένα δορυφορικό, μιλούσατε εσείς με τον πλοίαρχο.

ΜΠΟΥΡΔΟΥΒΑΛΗΣ: Το τηλέφωνο, που βρέθηκε μετά από 6 χρόνια, μετά από έξι χρόνια, πως βρέθηκε στο πλοίο μέσα; Kατ΄αρχας ποιανού είναι; Ποιός το πληρώνει; Ήταν στο πλοίο πάνω; Yπάρχει απόδειξη ότι, ήταν πάνω; Όλη αυτή η υπόθεση πάνω στο πλοίο, είναι μια ασάφεια και ο κάθε ένας, πίστευε ό,τι έλεγε ο καθένας. Ειδικά ο κ. Γιαννουσάκης. Με τους συνεργάτες του, ο καθένας βοήθαγε ένα λιθαράκι, φτιάξανε μια ιστορία και εξαπάτησαν τους ανακριτές, οι οποίοι, κάποια στιγμή αργότερα, μετά από κάποια χρόνια, θα ντρέπονται γι΄αυτό, που έγινε...

«ΝΙΩΘΩ ΟΤΙ ΠΟΛΕΜΑΩ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ»

ΜΠΟΥΡΔΟΥΒΑΛΗΣ: Το Φεβρουάριο του 2014 ήρθε ο κ. Κουρούβανης, μαζί με τον κ. Γιαννουσάκη στο γραφείο. Ο κ. Κουρούβανης μου ζήτησε να του συστήσω ένα πράκτορα, για να φύγει το πλοίο Noor One από τα Εμιράτα και να πάει στο Ρίο, στην Πάτρα. Κι εγώ του είπα "έχουμε τον Μανέτα, αυτός κάνει τη δουλειά στην εταιρία, που δουλεύω εγώ, είμαστε ευχαριστημένοι. Άμα θες πάρε αυτόν". Αυτό ήταν η εμπλοκή μου. Δυστυχώς, δεν μπορώ να πιστέψω ακόμη, πως βρέθηκα ναυλωτής, σε μία κατάσταση, που δεν έχω καμμία σχέση. Όχι, για ναρκωτικα, αλλά και ναυλωτής πως βρέθηκα. Πράγματι, 22.8, που μπήκα φυλακή ήταν δολοφονία.. Νιώθω ότι πολεμάω απέναντι στη διαφθορά.

ΜΠΕΝΕΑ: Εννοείτε δηλαδή ότι σας ενέπλεξαν;

ΜΠΟΥΡΔΟΥΒΑΛΗΣ: Eίναι καθαρά μία προβοκάτσια του κ. Γιαννουσακη με τους συνεργάτες του.

«ΤΡΕΙΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ»!

ΜΠΕΝΕΑ: Γιατί, γιατί να σας εμπλέξουν ο κ. Γιαννουσάκης και οι συνεργάτες του; Toυς είχατε κανει κάποιο κακό;

ΜΠΟΥΡΔΟΥΒΑΛΗΣ: Oχι, τίποτα, ποτέ!

ΜΠΕΝΕΑ: Τότε;

ΜΠΟΥΡΔΟΥΒΑΛΗΣ: Aπλούστατα, δεν έχουν τη δύναμη να δεχτούν την ποινή, γι΄αυτό, που κάνανε.Και θέλουν να στοχοποιήσουν οποιονδήποτε γνωρίζουν. Όπως και τους άλλους, όχι μόνον εμένα. Το πλοίο, αποδεδειγμένα τώρα, μετά από έλεγχο στα χαρτιά όλα, που υπάρχουν, στο πλοίο τον πλήρη έλεγχο τον είχε ο Γιαννουσάκης και όταν πήγε και όταν γύρισε. Αλλά ο άμεσος, ο άνθρωπος, που ρύθμισε, τη μεθόδευση όλη αυτή, είναι ο κ Αντωνίου της Πασμα.

ΜΠΕΝΕΑ: Για εξηγείστε μας

ΜΠΟΥΡΔΟΥΒΑΛΗΣ: Είναι ο άνθρωπος της εταιρίας, που φτιάχνει τα χαρτιά.

ΜΠΕΝΕΑ: Ο οποίος δεν είναι κατηγορούμενος;

ΜΠΟΥΡΔΟΥΒΑΛΗΣ: Oχι, είναι και μάρτυρας και μάλιστα με βάση αυτού τις μαρτυρίες, εξωντόνονται... κι εγώ μαζί.

ΜΠΕΝΕΑ: Μας λέτε δηλαδή ότι, η Δικαιοσύνη έχει πλανηθεί αυτό είναι μια δικαστική πλάνη; Τον έχει βάλει μάρτυρα, ενω έπρεπε να τον έχει κατηγορούμενο; Αυτό λέτε;

ΜΠΟΥΡΔΟΥΒΑΛΗΣ: Πολλοί έπρεπε να είναι κατηγορούμενοι και είναι μάρτυρες...

ΜΠΕΝΕΑ:Ποιοί δηλαδή;

ΜΠΟΥΡΔΟΥΒΑΛΗΣ: O κ. Τζανετής. Είναι ακριβώς το ίδιο με τον κ. Φάρο. Και το παραδέχτηκε και η κ. Τρουπή στο πρωτόδικο δικαστήριο. Και όλοι απορήσανε. Γιατί ενώ έχουν 50 – 50, γιατί ο ένας είναι μάρτυρας και ο άλλος κατηγορούμενος;

ΜΠΕΝΕΑ: Άρα λοιπόν ο κ. Τζανετής και ο κ. Αντωνίου, θα έπρεπε να είναι κατηγορούμενοι και είναι μάρτυρες. Υπάρχει και άλλος;

ΜΠΟΥΡΔΟΥΒΑΛΗΣ: Ο κ. Θεοδωράκης, ο οποίος είναι οι Αρχές/ Εβαλε το πλοίο μέσα στο λιμάνι, στην Ελευσίνα. Όταν μπαίνει ένα πλοίο στο λιμάνι πρέπει να έχει ένα νόμιμο εκπρόσωπο. Κανονικά έπρεπε να πάει ο κ. Καλαφάτης, αν είναι δικό του το πλοίο.

ΜΠΕΝΕΑ: Κι αυτοί ενέκριναν τον κ Γιαννουσάκη, ενώ δεν είναι δικό του το πλοίο

ΜΠΟΥΡΔΟΥΒΑΛΗΣ: Σωστά. Αυτό, δεν είναι παρανομία;

ΜΠΕΝΕΑ: Αυτός δηλαδή ο υπεύθυνος του ΟΛΕ έπρεπε να είναι κατηγορούμενος, λέτε

ΜΠΟΥΡΔΟΥΒΑΛΗΣ:Ναι, γιατί έβαζε κάποιον μέσα που δεν είναι δικό του πλοίο

«ΗΡΘΑ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΙΠΑΝ 'ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ, ΒΑΛΤΟΝ ΜΕΣΑ»!

ΜΠΕΝΕΑ: Αν σας δινόταν η ευκαιρία, να γυρισετε το χρόνο πισω, θα ερχόσασταν στην Ελλάδα, όπως ήρθατε;

ΜΠΟΥΡΔΟΥΒΑΛΗΣ: Tώρα, που ξέρω τι σημαίνει Ελλάδα, θα ερχόμουνα μόνον ε'αν με καλούσε η Δικαιοσύνη. Εάν δεν με καλούσε, δεν θα ερχόμουνα ποτέ. Για ποιό λόγο; Γιατί; Γιατί έτσι καταλάβανε μάλλον. Σου λέει αυτός έρχεται μόνος του, είναι ηλίθιος. Βάλτον μέσα!

ΜΠΕΝΕΑ: Γιά σας, δικαίωση, τι είναι;

ΜΠΟΥΡΔΟΥΒΑΛΗΣ: Nα αθωωθώ όπως πρέπει. Κι εχώ υπομονή, γιατί στις φουρτούνες εμείς πάντα έχουμε υπομονή, να περιμένουμε να φτιάξει ο καιρός.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top