0
Η ΠΑ  στα πλαίσια της ολοκληρωμένης προμήθειας των νέων μαχητικών Rafale αλλά και θέλοντας να εκμεταλλευτεί τις αυξημένες δυνατότητες των μαχητικών θα προχωρήσει στην προμήθεια (αν όλα πάνε καλά στις διαπραγματεύσεις) ενός αριθμού πυραύλων αέρος-αέρος μεγάλου βεληνεκούς τύπου Meteor.

Ο αριθμός που σύμφωνα με πληροφορίες έχει ζητηθεί από την ΠΑ είναι για 40 πυραύλους με το κόστος να αγγίζει τα 120εκατ. ευρώ που σημαίνει ότι το κόστος ανά μονάδα είναι στα 3 εκατομμύρια ευρώ ενώ αναμένεται η απάντηση της ΜΒDA.

Έτσι έχει γίνει γνωστό ότι η ΠΑ στην σύμβαση που θα υπογράψει σκοπεύει να προχωρήσει σε παράλληλη υπογραφή σύμβασης για την προμήθεια των όπλων καθώς και των αεροσκαφών που σημαίνει μια ενιαία σύμβαση και όχι ξεχωριστές συμβάσεις για τα 18 Rafale και τα όπλα τους.

Η ΠΑ σε κάθε περίπτωση έχει την δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να  προχωρήσει στην απόκτηση των MICA NG καθώς είναι απαραίτητο οι  Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είτε αφορά όπλα είτε αισθητήρες είτε πλατφόρμες πρέπει να διατηρούν και δεύτερη πηγή απόκτησης όπλων για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Ο Meteor έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

Είναι αέρος-αέρος, τεχνολογίας Ramjet.

Έχει ακτίνα δράσης 110 χλμ., μπορεί δηλαδή να χτυπήσει τουρκικό μαχητικό πριν βγει στο Αιγαίο.

Έχει τρεις με έξι φορές, μεγαλύτερη ταχύτητα από οποιονδήποτε άλλο πύραυλο αέρος αέρος.

Έχει δυνατότητα πολλαπλών βολών έναντι ιπτάμενων στόχων. Μπορεί, δηλαδή, να ρίξει σε περίπτωση εμπλοκής… περισσότερα από ένα εχθρικά σκάφη. 




loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top