0
Με ύβρεις σχολίασε το νέο σκίτσο του Charlie Hebdo ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Σερντάρ Καμ, δείχνοντας ότι ο γαλλοτουρκικός αυτός πόλεμος μόλις ίσως ξεκίνησε.

«Είστε μπάσταρδοι. Γιοι σκύλας», έγραψε στα γαλλικά ο Τούρκος αξιωματούχος, εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή του για το εξώφυλλο του γαλλικού σατιρικού περιοδικού, στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το 1475ο τεύχος του «Charlie Hebdo» απεικονίζει τον Τούρκο πρόεδρο να κάθεται με εσώρουχα στην πολυθρόνα του, να σηκώνει το φουστάνι μιας μουσουλμάνας, η οποία θα μπορούσε να είναι και η σύζυγός του, Εμινέ Ερντογάν.

Σε αυτή, ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίζεται να σηκώνει το ρούχο μιας μουσουλμάνας και όταν αντικρίζει τα γυμνά της οπίσθια, αναφωνεί «Ωωω, ο Προφήτης!». Στη λεζάντα του πρωτοσέλιδου, το Charlie Hebdo γράφει χαρακτηριστικά: «Ερντογάν: στην ιδιωτική του ζωή είναι πολύ αστείος».


Υπενθυμίζεται ότι το «Charlie Hebdo» ήταν το πρώτο σατιρικό περιοδικό στη Γαλλία που δημοσίευσε τα σκίτσα του Μωάμεθ. Οι σκιτσογράφοι του περιοδικού πλήρωσαν την επιλογή τους με αίμα, καθώς βρέθηκαν στο στόχαστρο τζιχαντιστών τρομοκρατών πριν από 5 χρόνια.



Εξίσου έντονη ήταν και η πρώτη αντίδραση του Διευθυντή επικοινωνίας της τουρκικής κυβέρνησης Φ. Αλτούν ο οποίος έγραψε: 

«η  αντι-μουσουλμανική ατζέντα του Γάλλου Προέδρου Μακρόν αποφέρει καρπούς! Το Charlie Hebdo  μόλις δημοσίευσε μια σειρά από τα λεγόμενα κινούμενα σχέδια γεμάτα από περιφρονητικές εικόνες προς τον Πρόεδρό μας. Καταδικάζουμε αυτήν την πιο αηδιαστική προσπάθεια για τη διάδοση του πολιτιστικού ρατσισμού και του μίσους της.

Και πάλι, οι ρατσιστικές, ξενοφοβικές, ισλαμοφοβικές και αντισημιτικές υποκινήσεις δεν θα μπορέσουν να μας προκαλέσουν. Αρνούμαστε να υποκύψουμε στον εκφοβισμό και τις προκλήσεις σας βάσει της αντιληπτής σας θυματοποίησης».

Δείτε την ανάρτησή του:




loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top