0
Εξελίξεις σχετικά με τη Διπλή Ανάπλαση αποκαλύπτει η εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», καθώς όπως αναφέρει τις προηγούμενες μέρες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη και των κυβερνητικών στελεχών και η εντολή του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ήταν να επισπευστούν οι διαδικασίες!

Σύμφωνα με «Το Βήμα της Κυριακής», μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας συναντίληψης ανάμεσα στο Υπουργείο Ανάπτυξης (είναι αρμόδιο), τον Δήμο Αθηναίων (ο φορέας υλοποίησης του έργου) και στους ΠΑΕ και Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο προγραμματισμός της Κυβέρνησης. 

Μάλιστα, η υλοποίηση της Διπλής Ανάπλασης προσδιορίζεται για το τέλος του 2023 και αυτή είναι η πρώτη φορά που οι εμπλεκόμενοι μιλάνε με ημερομηνίες, μετά από σύσκεψη για το πρότζεκτ και όχι για κάτι γενικό και αόριστο.

Επιπλέον, το συγκεκριμένο δημοσίευμα αναφέρει ότι οι εργασίες θα χρηματοδοτηθούν κατά κύριο λόγο από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ οι υπόλοιποι πόροι θα προέλθουν από άλλα ευρωπαϊκά και εθνικά ταμεία, αλλά και από  κονδύλια της Περιφέρειας Αττικής, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν το κόστος θα ξεπεράσει τα 200 εκατομμύρια ευρώ. 

Σε πρώτο χρόνο θα κατασκευαστεί το ποδοσφαιρικό γήπεδο και το αθλητικό κέντρο του Ερασιτέχνη και στη συνέχεια θα αποπερατωθεί κλειστό μπάσκετ μεγάλης χωρητικότητας σε όμορο στη Διπλή Ανάπλαση οικόπεδο. Παράλληλα, ο ρεπορτάζ του «Βήματος» υποστηρίζει ότι οι εργασίες για το γηπεδικό του Παναθηναϊκού δεν θα έχουν σχέση με το mall και η αποπεράτωση του θα είναι ανεξάρτητη!

Ο Δήμος Αθηναίων και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχουν συμφωνήσει πλήρως στους όρους χρήσης του νέου γηπέδου εδώ και καιρό, με τη συμφωνία να αφορά τη διάρκεια της ενοικίασης, το ενοίκιο και άλλες καθοριστικές λεπτομέρειες γύρω από το deal.

Το όλο θέμα με την υλοποίηση της Διπλής Ανάπλασης είχε «κολλήσει» σε μία διαφορά που είχε προκύψει μεταξύ της Κυβέρνησης και του Δήμου Αθηναίων, με το συγκεκριμένο δημοσίευμα να αναφέρει πως στην πρόσφατη σύσκεψη που έγινε επιτεύχθηκε συμβιβασμός, ο οποίος επέτρεψε το «ξεκλείδωμα» της υπόθεσης.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top