0
Περισσότερο από ένα μήνα παρέμειναν στην Ελλάδα τα τέσσερα μαχητικά F-16 Block 60 από την πολεμική αεροπορία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, πραγματοποιώντας συνεκπαίδευση με τα ελληνικά μαχητικά στην 115 Πτέρυγα Μάχης στην Κρήτη.


Οι αποστολή των ΗΑΕ, δεν αποτελούνταν μόνο από τα 4 μαχητικά, καθώς, μαζί τους είχε μετασταθμεύσει στην Κρήτη μεγάλος αριθμός ιπτάμενων και τεχνικών, 4 μεταγωγικά αεροσκάφη - ένα C-130 και 3 C-27- αλλά και ιπτάμενο τάνκερ A332.

Η συνεκπαίδευση σχεδιάστηκε και συντονίστηκε από το ΓΕΕΘΑ και από το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΑΕ.

Έλληνες και Άραβες εκτέλεσαν επί ένα και πλέον μήνα μια σειρά κοινών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις στα σενάρια μάχης μπήκαν και Μονάδες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνεκπαίδευσης πραγματοποιήθηκαν στη θαλάσσια περιοχή νότια, ανατολικά και δυτικά Κρήτης, καθώς και σε περιοχές του κεντρικού και του νοτιοανατολικού Αιγαίου τεχνικά και τακτικά αντικείμενα με αυξανόμενο βαθμό δυσκολίας, σε συνεργασία με μέσα και μονάδες και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η συνεκπαίδευση των Ελλήνων πιλότων και αυτών από τα ΗΑΕ, προκάλεσε οργή στην Άγκυρα και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, βλέποντας μια ακόμη ακόμη χώρα να συντάσσεται στο πλευρό της Ελλάδας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται...

Δείτε φωτογραφίες:







loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top