0
Ήταν κοινό μυστικό στα δημοσιογραφικά γραφεία ότι σήμερα θα είχαμε νέο αρνητικό ρεκόρ με τον αριθμό των κρουσμάτων να προκαλεί ίλιγγο. 

Και δυστυχώς οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν.

Τα 865 κρούσματα χτύπησαν καμπανάκι καθώς τα διάφορα μοντέλα προβλέψεων (ένα εκ των οποίων και του ΑΠΘ) έδιναν τον Οκτώβρη στην Ελλάδα μέσο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων γύρω στα 300. Με μεγάλη αύξηση τον Νοέμβρη και τον Δεκέμβρη να σπάνε το φράγμα των 2000 κρουσμάτων την ημέρα.

Αν λοιπόν ήδη από τον Οκτώβρη πλησιάζουμε τα 1000 ημερησίως (υπάρχουν φόβοι ότι το επόμενο τριήμερο θα δούμε και αυτό το φράγμα να σπάσει) φανταστείτε ποια θα είναι η κατάσταση τον Δεκέμβρη όπου όλοι θα είναι μέσα και η μετάδοση του ιού θα είναι πολύ πιο εύκολη.

Η κυβέρνηση και οι λοιμωξιολόγοι κάνουν ότι μπορούν ώστε να μεταφέρουν το χαρτί του lockdown μέσα στον Δεκέμβρη και όχι πιο πριν γι’ αυτό και προσπαθούν με…συμβατικά μέτρα να αναχαιτίσουν τον ιό.

Παρά τις πληροφορίες όμως που υπήρχαν ότι τα 2 μέτρα της γενικευμένης χρήσης της μάσκας και της απαγόρευσης κυκλοφορίας κλείδωσαν, η τελευταία εξέλιξη μιλάει για μεγάλη ανατροπή.

Ο πρωθυπουργός στο αυριανό του διάγγελμα, θα τονίσει την κρισιμότητα των στιγμών, θα ανακοινώσει το μέτρο της γενικευμένης χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, αλλά δεν θα προχωρήσει στην απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 το βράδυ, όπως αναμενόταν.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το μέτρο επανεξετάζεται καθώς θα σημάνει την οικονομική καταστροφή των επιχειρηματιών του χώρου εστίασης (και όχι μόνο). Δυο είναι λοιπόν τα ενδεχόμενα που παίζουν αυτή τη στιγμή.

Το πρώτο είναι να ενημερώσει ο πρωθυπουργός τους πολίτες ότι αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία όλων πριν το νυχτερινό lockdown (και αν τα πράγματα χειροτερέψουν πριν το γενικό lockdown). Και το δεύτερο ενδεχόμενο είναι να ανακοινωθεί το νυχτερινό lockdown, αλλά πολύ πιο αργά από το αρχικό πλάνο. Όχι δηλαδή από τις 21:00 το βράδυ, αλλά από τα μεσάνυχτα (24:00-06:00).

Αύριο το πρωί θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τα μέτρα που θα ανακοινώσει τελικά στο διάγγελμα του ο πρωθυπουργός…

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top