0
Ο Ηλίας Κασιδιάρης σήμερα στο δικαστήριο συνέδεσε υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης Σαμαρά με το περιβάλλον του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά, παρουσιάζοντας αρχεία τηλεφωνικών κλήσεων.

Την πιθανή σύνδεση της κυβέρνησης Σαμαρά με την υπόθεση δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, λόγω  των τηλεφωνικών επαφών του τότε γενικού γραμματέα συντονισμού κυβερνητικού έργου κι «εξ απορρήτων του πρωθυπουργού Σαμαρά», Δημήτριου Βαρτζοπούλου- όπως προκύπτει από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου - με έναν συνομιλητή του δολοφόνου Γιώργου Ρουπακιά τη βραδιά του φόνου,  υπονόησε μιλώντας στο δικαστήριο ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος είχε ζητήσει νωρίτερα να του δοθεί ο λόγος. 

«Ως κατηγορούμενος ζητώ να διαλευκανθεί η υπόθεση ακόμα και αυτή την ώρα. Ζητώ να έρθει εδώ στο δικαστήριο ο κ. Βαρτζόγλου και να εξηγήσει τι έλεγε με τον άνθρωπο που συνομιλούσε με  τον καθ’ ομολογία δράστη του φόνου. Και ζητώ και την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση μου μαζί του», είπε ο  κατηγορούμενος.

«Έχει καταστραφεί η ζωή μου, έχω χτυπηθεί ηθικά μέσω της σύνδεσής μου με ένα έγκλημα με το οποίο δεν έχω σχέση κι έχω καταδικάσει από πρώτη στιγμή. Πρόκειται για εγκληματική πράξη. Δεν έχω καμία σχέση, δεν υπάρχει καμία δική μου τηλεφωνική συνομιλία. Ζητώ όσα προανέφερα να διερευνηθούν από δικαστήριο», συνέχισε, καταθέτοντας στην πρόεδρο τις τηλεφωνικές ομιλίες που επικαλέστηκε ότι λάβαν χώρα από τον Αύγουστο μέχρι την βραδιά του φόνου.

Πρόκειται για «ένα στοιχείο κρίσιμο, συνταρακτικό» που και «σε αυτή τη φάση της  διαδικασίας πρέπει να ληφθεί υπόψη και «έχει διαφύγει της προσοχής του δικαστηρίου», επεσήμανε, τονίζοντας: «Όπως έχω αποδείξει με ντοκουμέντα, στην υπόθεση υπήρξαν πολλές κρίσιμες και παράνομες κυβερνητικές παρεμβάσεις. Σε αυτό το μεγάλο όγκο υλικού υπάρχουν στοιχεία  που δεν αναφέρθηκαν και προσωπικώς με έχουν συνταράξει», πρόσθεσε. 


«Στις 19 Σεπτεμβρίου του ‘13 εμφανίζεται επανειλημμένως τηλεφωνικός αριθμός από παράγοντα της κυβέρνησης Σαμαρά. Τρεις μήνες πριν τη δολοφονία. Και ανήκει στη γενική γραμματεία, δεν μιλάμε για απλό κυβερνητικό πρόσωπο αλλά για ανώτατο στέλεχος  της κυβέρνησης, τον Βαρτζόπουλο Δημήτριο, ο οποίος είναι συντονιστής κυβερνητικού έργου, ο εξ απορρήτων του πρωθυπουργού Σαμαρά. Με ποιους μιλάει αυτός ο άνθρωπος;

Τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, δυο μέρες πριν τη δολοφονία μιλά με πρόσωπο που έχει συνομιλία με τον Ρουπακιά. Δυο τηλεφωνικές κλήσεις με πρόσωπο που μιλά με τον καθ’ ομολογία δράστη του φόνου και δεν είναι οι μοναδικές συνομιλίες που έχει», αναφερόμενος στις συνεχείς τηλεφωνικές επαφές των δυο ανδρών όλο τον Αύγουστο, με τηλεφωνήματα και SMS.

Ένταση μεταξύ Λεπενιώτη και συνηγόρου Λαγού

«Επί 5,5 χρόνια ακούγαμε διαρκώς ο Παύλος και ο Παύλος και κακώς δεν αντιδράσαμε», είπε ο πρώτος συνήγορος του Γιάννη Λαγού, κ. Ρουσόπουλος και ευχαρίστησε ειρωνικά το δικαστήριο καθώς με τη στάση του προεξοφλεί ότι η προσφυγή του εντολέα του στα ευρωπαϊκά όργανα «θα γίνει δεχτή».

«Ζητάω έρευνα από το δικαστήριό σας. Δεν μπορεί  να κάνει ό,τι θέλει καθένας στη χώρα. Να διαβαστεί το βούλευμα» είπε ο δεύτερος συνήγορος του Λαγού, ο οποίος παρέπεμψε την έδρα σε συγκεκριμένα βιντεάκια του καταδικασμένου ευρωβουλευτή στο Youtube, όπου δηλώνει ότι θέτει τον εαυτό του στη διάθεση των Αρχών, εφόσον δεν υπάρχει αναστολή στην ποινή του και επομένως πρέπει να του δοθούν τα ανασταλτικά.

Αυτή την ώρα συνεχίζονται οι δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης.



loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top