0
Μετά το πέρας της συνεδρίασης του υπουργικού του συμβουλίου, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε τις κλασσικές του επιθέσεις εναντίον Ελλάδας και Κύπρου λέγοντας πως θα τους «κόψει τα χέρια», ενώ αποκάλυψε πως η επέκταση της Τουρκίας δεν θα σταματήσει.

«Όσο μεγαλώνει η Τουρκία τόσο αυξάνεται και η ζώνη ενδιαφέροντός της», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Δεν θα επιτρέψουμε την καταπάτηση των δικαιωμάτων μας» ανέφερε σχετικά με την ανατολική Μεσόγειο και προσέθεσε: «επιφυλάσσουμε περισσότερους εφιάλτες για όσους δεν εγκαταλείπουν τα όνειρά τους να μας αποκλείσουν στην Ανατολική Μεσόγειο, πράγμα που θα προστατεύουμε με τη ζωή μας όταν κριθεί απαραίτητο».

«Εύχομαι η ανακάλυψη που πραγματοποιήθηκε στη Μαύρη Θάλασσα να είναι επωφελής για τη χώρα μας. Κάθε κυβικό μέτρο φυσικού αερίου που ανακαλύπτεται στη Μαύρη Θάλασσα θα χρησιμοποιηθεί για την ευημερία, την ειρήνη, την ασφάλεια και το μέλλον αυτής της χώρας και του έθνους», είπε αναφορικά με τα κοιτάσματα στον Εύξεινο Πόντο.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και για τον Ερσίν Τατάρ λέγοντας: «εκ μέρους του έθνους μου, συγχαίρω τον κ. Ερσίν Τατάρ, ο οποίος εξελέγη πρόεδρος της δημοκρατίας. Βλέπουμε την απόφαση των Τουρκοκυπρίων, ως ένα σημάδι οικοδόμησης κοινών μελλοντικών στόχων με την Τουρκία».

«Η Τουρκία θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στην Τουρκία στην Κύπρο. Όσοι χτυπούν την πατρίδα μας, τη σημαία μας, τις αξίες μας, θα τους κοπούν τα χέρια», διεμήνυσε.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top