0
Ο αριθμός των 1.259 κρουσμάτων κορωνοϊού σημαίνει ότι έρχονται και άλλα μέτρα περιορισμού όπως προανήγγειλαν το απόγευμα της Τρίτης οι Σ.Τσιόδρας, Γ.Μαγιορκίνης και Ν.Χαρδαλιάς με κυρίαρχο την μάσκα.

Ασχέτως επιπέδου συναγερμού  του πολυδιαφημιζόμενου «χάρτη επιδημιολογικής προστασίας» που αυτή η κυβέρνηση θέσπισε.

Ειδικότερα, στις τοποθετήσεις τους οι καθηγητές Σωτήρης Τσιόδρας και Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφεραν πως η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων πρόκειται να εξετάσει την Πέμπτη τη χρήση μάσκας από τους πολίτες σε όλους τους χώρους και στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 2 συναγερμού - με όριο το 4- καθώς και τον περιορισμό των μετακινήσεων έξω από τις περιφερειακές ενότητες που βρίσκονται στο επίπεδο 3 με όριο το 4.

Σημειώνεται ότι στο επίπεδο 4, το «κόκκινο», βρίσκονται ήδη η Κοζάνη και η Καστοριά, ενώ από την Πέμπτη θα βρίσκονται σε τοπικό lockdown τα Ιωάννινα και οι Σέρρες.

Έτσι είναι πολύ πιθανό η Θεσσαλονίκη, περιοχή αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης και κόμβος για την ευρύτερη περιοχη της Μακεδονίας, να τεθεί σε αυτόν τον περιορισμό, δηλαδή να απαγορευτεί η μετακίνηση εκτός περιφερειακής ενότητας για τους κατοίκους της εκτός αν συντρέχουν εργασιακοί ή αλλοι σοβαροί λόγοι, και να κοπεί η αλυσίδα της μετάδοσης του κορωνοϊού και σε όμορες περιοχές.

Ο επανεμφανισθείς Σωτήρης Τσιόδρας μιλώντας για το ενδεχόμενο lockdown σε όλη την Ελλάδα δεν το απέκλεισε.

«Είμαστε έτοιμοι για παραπάνω μέτρα, ώστε να αποφύγουμε το lockdown αλλά να καταστείλουμε τη διασπορά. Προσπαθώντας να έχουμε το lockdown σαν τελευταία των τελευταίων επιλογή. Γιατί είναι. Στην πρώτη φάση δεν γινόταν αλλιώς, δεν γνωρίζαμε σχεδόν τίποτα. Δεν είναι κάτι που εφηύραμε για να καταπιέσουμε τον κόσμο. Στενάζει όλη η υφήλιος».

Και προφανώς πρέπει να στενάξει και η Ελλάδα μαζί με την «υφήλιο»...

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι συνέβη στη Θεσσαλονίκη και απο πόλη παράδειγμα προς μίμηση για τον έλεγχο της επιδημίας έγινε αίφνης παράδειγμα προς αποφυγή, ο κ. Μαγιορκίνης εξήγησε ότι η μείωση της θερμοκρασίας επηρέασε έως και 30% τη μετάδοση της επιδημίας, δικαιώνοντας απόλυτα την αρθρογραφία του pronews.gr, του Απριλίου και του Μαΐου, όταν όλα τα πληρωμένα κυβερνητικά ΜΜΕ την περασμένη άνοιξη έλεγαν ότι «Η θερμοκρασία δεν επηρεάζει την εξάπλωση του κορωνοϊού».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top