0
Ανατροπή με την εμπλοκή του 42χρονου Π.Γ. στην «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», μετά την ανάλυση της προκήρυξης που βρέθηκε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Ο λόγος για τον αντιεξουσιαστή που συνελήφθη για τη γιάφκα στο Κουκάκι.

Η αποκάλυψη της ανατροπής έγινε γνωστή από την ιστοσελίδα omniatv, όπου παρουσίαστηκαν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το κείμενο προκήρυξης της «Ο.Λ.Α.» δεν φαίνεται να δημιουργήθηκε από τον 42χρονο Π.Γ., αλλά να το έχει «κατεβάσει» από το διαδίκτυο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ΕΛ.ΑΣ., με επίσημη ανακοίνωση της, είχε αποκαλύψει ότι «διαπιστώθηκε να υφίσταται αποθηκευμένο σε εξωτερικό σκληρό δίσκο, έγγραφο σε μορφή "PDF", το οποίο αποτελεί προκήρυξη - ανάληψης ευθύνης της τρομοκρατικής οργάνωσης "Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών", αναφορικά με βομβιστική επίθεση της εν λόγω οργάνωσης στα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (Σ.Ε.Β.), η οποία έλαβε χώρα την 24-11-2015».

Σύμφωνα πάντα με την ΕΛ.ΑΣ. «από την εγκληματολογική ψηφιακή ανάλυση των μεταδεδομένων του εν λόγω αρχείου, διαπιστώθηκε ότι έχει δημιουργηθεί σε μορφή PDF την 05-01-2016 και ώρα 21:32 (τοπική ώρα Ελλάδας), επιπρόσθετα, η σχετική ανάρτηση της προκήρυξης στον ιστότοπο indymedia, πραγματοποιήθηκε την 06-01-2016 και ώρα 00:46 (τοπική ώρα Ελλάδας)».

Στο διαδίκτυο πριν τη δημιουργία του αρχείου
Όπως έγινε γνωστό, τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. με νέο έγγραφο στις 10 Οκτωβρίου 2020, αναφέρουν ότι η προκήρυξη που βρέθηκε στον κατηγορούμενο ταυτίζεται απόλυτα με αυτές που ανήρτησαν τρείς ενημερωτικές ιστοσελίδες, αρκετά πριν την ώρα δημιουργίας του αρχείου PDF.

Τα νέα αυτά στοιχεία έχουν ήδη διαβιβαστεί στις δικαστικές Αρχές ενώ ο ανακριτής που χειρίστηκε την υπόθεση δεν είχε ασκήσει δίωξη για τρομοκρατία στον κατηγορούμενο πάρα μόνο για τις εκρηκτικές ύλες που βρέθηκαν στο υπόγειο διαμέρισμα που είχε νοικιάσει με τα στοιχεία του.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Αστυνομία αρχικά είχε ανακοινώσει πως η προκήρυξη είχε συνταχθεί πριν αναρτηθεί στο διαδίκτυο για την ανάληψη ευθύνης της βομβιστικής ενέργειας στα γραφεία του ΣΕΒ, τον Νοέμβριο του 2015. Το εύρημα αυτό, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής, επιβεβαίωνε την αρχική εκτίμηση ότι ο 42χρονος σχετιζόταν με τη συγκεκριμένη οργάνωση, η οποία ενέχεται σε σειρά βομβιστικών και ένοπλων επιθέσεων τα τελευταία χρόνια.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top