0
Απάντηση στις αιτιάσεις ότι η ΕΛ.ΑΣ. καθυστέρησε να στείλει έγγραφο για τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής προς τις υπηρεσίες και τις αεροπορικές εταιρίες του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Δημοσιεύματα έγραφαν ότι η καθυστέρηση είχε ως αποτέλεσμα ο Γιάννης Λαγός να φύγει σαν... κύριος για τις Βρυξέλλες. Η ΓΑΔΑ αναφέρει ότι το σχετικό έγγραφο εστάλη έγκαιρα αμέσως μετά την καταδίκη των χρυσαυγιτών και αφορά σε όλους τους καταδικασθέντες, πλην του Λαγού. Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. εξηγεί ότι για τον Γιάννη Λαγό υπάρχει ειδική διαδικασία, λόγω της ιδιότητας του ευρωβουλευτή.

«Συγκεκριμένα, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών και εντολή του εισαγγελέα Εφετών, από τον Ιούλιο 2019 ο Ιωάννης Λαγός υποχρεούται να εμφανίζεται, κάθε φορά που θέλει να ταξιδέψει, στον Αξιωματικό Υπηρεσίας αναχωρήσεων του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών και να υπογράφει, σχετικό έγγραφο περί άσκησης των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων, δηλώνοντας και τον τόπο διαμονής του στο εξωτερικό. Η διαδικασία αυτή ακολουθείται ανελλιπώς, ακολουθήθηκε και την προηγούμενη εβδομάδα που ο Ιωάννης Λαγός ταξίδεψε προς Βρυξέλλες.

Συμπερασματικά, καμιά ανακολουθία ή καθυστέρηση δεν υπήρξε με το έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. προς τις αεροπορικές υπηρεσίες. Το έγγραφο απεστάλη έγκαιρα και σφράγισε κάθε απόπειρα αεροπορικής εξόδου από τη χώρα των καταδικασθέντων της Χ.Α.», σημειώνει η ΓΑΔΑ.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top