0
Διεκπεραιώθηκε η διαδικασία της ανακοίνωσης των ποινών των στελεχών και πρώην βουλευτών του κόμματος του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή.

Ισόβια για τον φόνο του Παύλου Φύσσα στον Γιώργο Ρουπακιά συν άλλα δέκα χρόνια για ένταξη σε «εγκληματική οργάνωση».

Οι συνεργοί στην δολοφονία τιμωρούνται από 6-7 χρόνια κάθειρξη και λαμβάνουν πρόσθετες ποινές 5 ετών για συμμετοχή σε «εγκληματική οργάνωση».

Στον Ν.Μιχαλολιάκο και στους βουλευτές που κατηγορούνται για διεύθυνση «εγκληματικής οργάνωσης» επιβλήθηκαν 13 χρόνια κάθειρξης, πλην του Αρτέμη Ματθαιόπουλου ο οποίος πήρε την ποινή της δεκαετούς κάθειρξης.

Βουλευτες που ήταν απλά μέλη χωρίς ελαφρυντικό τιμωρούνται με 6-7 χρονια κάθειρξη.1:14

Οι τέσσερις βουλευτές με ελαφρυντικά τιμωρούνται με πέντε έτη κάθειρξη.

Χθες, η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου κατέθεσε τις προτάσεις της στην έδρα, ζητώντας επιβολή 13 ετών στο διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής - τους επτά καταδικασθέντες για διεύθυνση «εγκληματικής οργάνωσης» – και ισόβια για τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά.

Όσον αφορά στους πρώην βουλευτές της Χ.Α. για τους οποίους δεν έχουν αναγνωριστεί ελαφρυντικά, προτάθηκε ποινή 7 ετών, ενώ για όσους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά: Νίκο Μίχο, Μιχάλη Αρβανίτη, Στάθη Μπούκουρα και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, 5 έτη.

Μετά τις ανακοινώσεις των αποφάσεων, θα απομείνει να αποφασιστεί εάν θα έχουν ανασταλτική ισχύ ή όχι.

Η διαδικασία αναμένεται να είναι μακρά, καθώς οι περισσότεροι καταδικασθέντες αντιμετωπίζουν ποινές για πολλαπλά αδικήματα.

Συνεπώς, η πρόεδρος θα ανακοινώσει τις ποινές για κάθε αδίκημα ξεχωριστά και στη συνέχεια θα ανακοινώσει και την συνολική ποινή που επιβάλλεται.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης για τις ποινές, στη δίκη το λόγο θα λάβει και πάλι η εισαγγελέας για να αναπτύξει την πρότασή της επί των αναστολών.

Στη συνέχεια το λόγο θα λάβουν οι συνήγοροι της υπεράσπισης, οι οποίοι θα ζητήσουν από το δικαστήριο να αναστείλει τις ποινές μέχρι την έφεση.

Αφού ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις των συνηγόρων το δικαστήριο θα πρέπει να αποφασίσει για τις αναστολές. Κάτι, που το πιθανότερο είναι ότι θα γίνει σε νέα συνεδρίαση ενδεχομένως, την Πέμπτη.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top