0
«Φωτιά» βάζει η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak με νέο της δημοσίευμα. 


Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η Ελλάδα δέχθηκε τις γερμανικές παραινέσεις για αποστρατικοποίηση των νησιών και θα τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το συγκεκριμένο θέμα. 

Ταυτόχρονα η εφημερίδα υποστηρίζει πως η ελληνική κυβέρνηση υποχώρησε και στο θέμα δικαιώματος ΑΟΖ στα νησιά, κάτι που εδώ και πολλά χρόνια υποστηρίζει η Άγκυρα και δεν συνάδει με το διεθνές δίκαιο. 

Το αν ισχύει ή όχι το συγκεκριμένο δημοσίευμα δεν το γνωρίζουμε, παρόλα αυτά υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για την μυστικοπάθεια της κυβέρνησης στον τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύεται. 

Το δημοσίευμα έχει τίτλο: «Μετά την ακύρωση του Χάρτη της Σεβίλλης, οι Έλληνες στρατιώτες θα αναγκαστούν να φύγουν από τα νησιά» δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της Yeni Safak υποστηρίζει πως η Ελλάδα μετά την υποχώρηση στο θέμα δικαιώματος ΑΟΖ στα νησιά δέχτηκε τις γερμανικές … παραινέσεις για αποστρατικοποίηση των νησιών και πως στο τραπέζι των συζητήσεων θα τεθεί το συγκεκριμένο θέμα.

Αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η Ελλάδα η οποία με τη συμφωνία που έκανε με την Αίγυπτο άλλαξε γνώμη στις θέσεις της για την ΑΟΖ των νησιών και της οποίας ο μαξιμαλιστικός χάρτης της Σεβίλλης πλέον με τις κινήσεις της Τουρκίας θεωρείται ως άκυρος, τώρα επιμένει στην μη απομάκρυνση του στρατού από τα νησιά. Αλλά αυτή την στάση της που αποτελεί παραβίαση των συνθηκών Λωζάνης και Παρισίων, η Ελλάδα δυσκολεύεται να την αιτιολογήσει στην διεθνή κοινή γνώμη. Η Ελλάδα δέχτηκε την πρώτη έκκληση για εκκένωση των αποστρατικοποιημένων νησιών από την Γερμανία, ενώ μεταξύ των προτεραιοτήτων της Τουρκίας είναι και ο τραυματισμός των στρατιωτικών κινήσεων της Ελλάδας στα νησιά αυτά. Στην επικαιρότητα των επαφών που θα γίνουν ανάμεσα στις δύο χώρες στην προτεραιότητα θα βρίσκεται η αποστρατικοποίηση των νησιών με αποστρατικοποιημένο στάτους με πρώτο το Καστελόριζο».


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top