0
Σε νέες «απειλές» προέβη για ακόμα μια φορά και σε συζήτηση για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα η καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου καθώς ενώ σε κάθε συζήτηση επί του θέματος της μάσκας επί εξωτερικών χώρων η κυβέρνηση διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστεί, η «επίδοξη» σωτήρας της χώρας δηλώνει ότι μπορεί να χρειαστεί τελικά οι πολίτες να φορούν μάσκα παντού!


Εκτός και αν δρα ως "λαγός" της κυβέρνησης κάνοντας έτσι το απαραίτητο "μασάζ" στην κοινωνία να έχει στο μυαλό της σιγά-σιγά ότι θα φορέσει μάσκα κα ιστους εξωτερικούς χώρους.

Όπως σημείωσε, σε συνέντευξή της στο Mega, λόγω της πίεσης που υπάρχει στην Αττική, αποφασίστηκε η αύξηση των κρεβατιών εντατικής θεραπείας για τις περιπτώσεις κορωνοϊού. 

Ερωτώμενη για τη γενικευμένη χρήση μάσκας και ποιος θα είναι ο αριθμός κρουσμάτων που θα οδηγήσει στην απόφαση λήψης ενός τέτοιου μέτρου είπε:

«Δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός κρουσμάτων για να πούμε ότι σε κάποιες περιοχές θα φοράνε μάσκες και σε εξωτερικούς χώρους. Εξαρτάται από πολλούς άλλους παράγοντες. Θα αποφασιστεί ανάλογα με τις συνθήκες που θα βρεθούμε κάποια στιγμή, αν βρεθούμε. Αν καταφέρουμε να ελέγξουμε τα πράγματα τώρα, στο επίπεδο που βρίσκονται, υπάρχει πιθανότητα να μη χρειαστεί να φοράμε μάσκα σε εξωτερικούς χώρους».

Διευκρίνισε πως είναι υπαρκτή η πιθανότητα να επιβληθεί το εν λόγω μέτρο σε επιβαρυμένες περιοχές Αττικής και όχι σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα.

Σχολεία

Όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων τόνισε πως «πρέπει να ανοίξουν. Γι’ αυτό πήραμε μέτρα. Αν τηρηθούν σωστά δεν θα έχουμε αυξημένα κρούσματα Covid-19 αλλά και εποχιακή γρίπη. Υπάρχει περίπτωση με τα μέτρα που πήραμε να μειώσουμε και την επίπτωση σε εποχιακή γρίπη». 

Η ίδια, γνωστοποίησε πως η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και οι ειδικοί, ανησυχούν για τις εισαγωγές στα νοσοκομεία, γιατί ένα ποσοστό εξ’ αυτών, θα χρειαστεί κρεβάτια σε ΜΕΘ.

Όσον αφορά στον δείκτη μεταδοτικότητας του κορονοϊού, τον δείκτη R δηλαδή, επεσήμανε ότι είναι κάτω από το μηδέν.

Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα ότι εντός του 2021 θα βρεθεί ένα αποτελεσματικό εμβόλιο.



Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας πάντως μιλώντας στον ΑΝΤ1 επί του θέματος είχε είπε ότι«το σενάριο για καθολική χρήση μάσκας δεν είναι στο τραπέζι». 

Ποιος έχει δίκιο τελικά;

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top