0
Έτοιμοι να πολεμήσουν κατά της Ελλάδας, στο πλευρό των «Τούκων αδελφών» δηλώνουν στελέχη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, που αντιμάχονται τις δυνάμεις του Άσαντ στη Βόρεια Συρία, συνεργαζόμενοι με τον τουρκικό στρατό που έχει εισβάλλει στο έδαφος της χώρας.



Με σημερινό πρωτοσέλιδο τίτλο «Θα πολεμήσουμε δίπλα στον Τούρκο» η εφημερίδα Turkiye, αναφέρεται σε δηλώσεις Σύρων αντικαθεστωτικών, που δηλώνουν τη «χαρά» και την ετοιμότητά τους, να πολεμήσουν κατά της Ελλάδας, σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία λόγω της κρίσης στην ανατολική Μεσόγειο.


«Ειδικά εκπαιδευμένες δυνάμεις πού αγωνίζονται δίπλα στους Τούρκους στρατιώτες στη Συρία έστειλαν το μήνυμα πως "Αν ξεσπάσει πόλεμος με τον Έλληνα με χαρά θα πάμε και εμείς στο μέτωπο"» επισημαίνει το προκλητικό δημοσίευμα, συνεχίζοντας:

«Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις μαζί με τον OSO (Ελεύθερος Συριακός Στρατός), με την επιχείρησης «Κλάδος Ελαίας», «Ασπίδα Ευφράτη» και «Πηγή Ειρήνης» διασφάλισαν την επιστροφή των Σύρων προσφύγων στις πατρίδες τους. Η Σύριοι θύματα του πολέμου δεν ξεχνούν τη στήριξη της Τουρκίας και παρακολουθούν στενά τις θερμές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Ειδικά εκπαιδευμένοι στρατιώτες του OSO, δηλώνουν την υποστήριξή τους προς την Αγκυρα λέγοντας πως ‘‘η Τουρκία πολέμησε για την ελευθερία μας και έδωσε μάρτυρες για αυτό. Και εμείς λοιπόν πάντοτε είμαστε έτοιμοι για το καθήκον’’. Ο Σουχείλ Χαμμούντ-ειδικός στους πυραύλους που έχει το παρατσούκλι «Εμπού Τow», υπηρετεί στον OSO αποτελώντας τον εφιάλτη του καθεστώτος Άσαντ. Αυτός εξ ονόματος των φίλων του έστειλε μήνυμα. Ο Χαμμουντ είπε πως θέλει να πάει στα σύνορα με την Ελλάδα και δίνοντας ένα παράδειγμα πίστης δήλωσε πως «ήρθε η ώρα να πληρώσουμε το χρέος μας προς τους Τούρκους αδερφούς μας που έγιναν μάρτυρες στα εδάφη μας. Αν μου πουν εμένα "Πας να πολεμήσεις στα σύνορα με την Ελλάδα;" η απάντηση μου θα είναι "Ναι"» αναφέρει το δημοσίευμα.


Ο Χαμμούντ θεωρείται «γκουρού» στις πετυχημένες ρίψεις πυραύλων Tow και Malotka και είναι γνωστός με το παρατσούκλι «Εμπού Tow, από 2021 που εγκατέλειψε τις τάξεις του κυβερνητικού στρατού για αν ενταχθείς στις αντιπολιτευόμενες δυνάμεις του OSO, έχει επιφέρει σημαντικά πλήγματα κατά κυβερνητικών στόχων. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται άριστα με τις τουρκικές δυνάμεις που έχουν εισβάλλει στη Βόρεια Συρία.

«Ο Χαμμούντ είναι γνωστό πως μπορεί να χρησιμοποιεί αντιαρματικούς πυραύλους τύπου BGM-71 και Tow, ενώ έχει καταστρέψει περισσότερα από εξήντα άρματα μάχης του συριακού καθεστώτος αλλά και μαχητικά αεροσκάφη. Ο Χαμμούντ πού βρίσκεται στο στόχαστρο του καθεστώτος Άσαντ και των τρομοκρατικών οργανώσεων σώθηκε από βομβιστική επίθεση ενώ έσπασε το πόδι του σε μία απόπειρα δολοφονίας. Μάλιστα ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο έγινε προσπάθεια δηλητηρίασης του. Υπηρετεί υπό την αιγίδα του OSO στις ειδικές δυνάμεις της Μεραρχίας Χαμζά» καταλήγει το δημοσίευμα της Turkiye.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top