0
Την ετοιμότητά της να παράσχει οποιοδήποτε είδος αμυντικού και μη εξοπλισμού προς την Ελλάδα, επανέλαβε για ακόμη μια φορά η Ρωσία.



Την ώρα που η Ελλάδα ανοίγει τη συζήτηση για τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα, η Ρωσία δηλώνει παρούσα, υπενθυμίζοντας πως η αμυντική της βιομηχανία είναι έτοιμη να συνδράμει στην αναβάθμιση της χώρας μας.

Η Μόσχα φιλοξένησε πριν λίγες μέρες το μεγάλο στρατιωτικό και τεχνολογικό forum «Army2020» ενώ παρέστη και ο επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αντιπτέραρχος Θεόδωρος Λάγιος ως αρχηγός της ελληνικής αντιπροσωπείας.

Μάλιστα, ο Έλληνας αντιπτέραρχος έτυχε θερμής υποδοχής και έγινε δεκτός από τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας της Ρωσίας, Αλεξάντερ Φομίν.

Σύμφωνα με το ΟΡΕΝ, η Μόσχα έχει διατυπώσει και επαναλαμβάνει την πάγια πρότασή της προς την Ελλάδα πως είναι έτοιμη και πρόθυμη να μεταβιβάσει στη χώρα μας οποιοδήποτε είδος αμυντικού και μη εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων και των S-400.

Οι στρατιωτικές πηγές που επικαλείται το ΟΡΕΝ τονίζουν μάλιστα πως η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να παραπονιέται για την εξαγωγή S-400 σε άλλες χώρες καθώς δεν απαγορεύεται, ενώ και η ίδια η χώρα μας θα μπορούσε να τους προμηθευτεί.

«Εμπόδιο» σε αυτή την αγορά βέβαια στέκονται οι δεσμεύσεις της Ελλάδας προς το ΝΑΤΟ, όμως αυτό είναι πρόβλημα της Ελλάδας και όχι της Ρωσίας, όπως σημειώνει ο δημοσιογράφος Θανάσης Αυγερινός.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top