0

Παραλήρημα από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος μίλησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ (όταν έρθει στην εξουσία;) θα τιμωρήσει όλα τα στελέχη του ΛΣ τα οποία τώρα αποτρέπουν αλλοδαπούς να αποβιβαστούν παράνομα στις ελληνικές ακτές.

«Οι αποτροπές, στη θάλασσα είναι ποινικά αδικήματα.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ θα διερευνηθούν και θα αποδοθούν ευθύνες.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάψουμε να τιμούμε το Λιμενικό Σώμα, το οποίο γνωρίζουμε πόσο σκληρή δουλειά έκανε.

Αλλά δεν θα πάψουμε να υπενθυμίζουμε σε κάποιους οι οποίοι κάτω από κυβερνητικές πιέσεις, παραβιάζουν τους όρκους τους, ότι έχουν ευθύνη», είπε ο Γ.Μουζάλας.

«Δεν σας λέμε γιατί φυλάτε τα σύνορα. Σας ρωτάμε αν κάνετε push back στη θάλασσα και αν σπρώχνετε ανθρώπους στα τουρκικά νερά», είπε ακόμη, ως τα «τουρκικά νερά» να έχουν καρχαρίες και κροκόδειλους, ή ότι οι αλλοδαποί αυτοί να μην ξεκίνησαν από τα «τουρκικά νερά», για να μπουν λαθραία στην Ελλάδα, αλλά να βρέθηκαν ουρανοκατέβατοι στη μέση της θάλασσας.

Ο Γιάννης Μουζάλας είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα ότι σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το Συμβούλιο της Ευρώπης, σύμφωνα με τη σύμβαση της Γενεύης (κοινώς τα έβαλε όλα μέσα) που έχουν επικυρωθεί από την Ελλάδα και αποτελούν, σύμφωνα με την γνώμη του  εθνικό δίκαιο, η αποτροπή στη θάλασσα είναι ποινικό αδίκημα.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι και σύμφωνα με το Ναυτικό δίκαιο, η αποτροπή στη θάλασσα είναι ποινικό αδίκημα το οποίο εκδικάζει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

 Υπενθύμισε δε ότι ήδη η Ελλάδα έχει εκκρεμότητα ως χώρα με τη θλιβερή υπόθεση στο Φαρμακονήσι, το 2014.

«Αρέσει δεν αρέσει, αυτά είναι υποχρεωτικά. Σας ρωτώ λοιπόν να πείτε αν θα διερευνήσετε εάν γίνονται push back στη θάλασσα, με βάση δηλώσεις του επικεφαλής της FRONTEX, που λέει ευθέως ότι η χώρα μας κάνει push back στη θάλασσα.

Σας ρωτώ με βάση μαρτυρία από Δανέζικο σκάφος της FRONTEX που λέει ότι πήρε εντολές, από την ελληνική διοίκηση, να αποτρέψει τους Τούρκους και να κάνει push back ή να τους επιστρέψει πίσω στα τουρκικά νερά και αρνήθηκε.

Την καταγγελία αυτή διατύπωσε στη συνέχεια και ο Δανός υπουργός Εξωτερικών.

Επίσης σας ρωτώ μετά από επιστολή που έχει στείλει στον κ. Χρυσοχοϊδη και έχει κοινοποιήσει και σε εσάς το Συμβούλιο της Ευρώπης και που ευθέως μας κατηγορεί για παράνομα push back στη θάλασσα και σας ρωτώ και μετά τις δηλώσεις του κ. Πλακιωτάκη ότι από τον Γενάρη 2020 (σ.σ. Ιανουάριο…) έως σήμερα, το Λιμενικό μας κατάφερε να κάνει 3.000 αποτροπές στη θάλασσα τον Αύγουστο.

Εμείς αυτό που διαβάζουμε σε όλα αυτά είναι ότι έχουμε παραβίαση του κράτους δικαίου, παραβίαση του εθνικού νόμου, παραβίαση της σύμβασης της Γενεύης, παραβίαση των νόμων του ναυτικού δικαίου», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα κινηθεί για να αποδοθούν ευθύνες.

«Δεν σας λέμε γιατί φυλάτε τα σύνορα. Σας ρωτάμε αν κάνετε push back στη θάλασσα και αν σπρώχνετε ανθρώπους στα τουρκικά νερά

Αν κάνει το επίσημο κράτος παραβιάσεις ώστε να βγαίνει ο κ. Πλακιωτάκης και να περηφανεύεται για τις αποτροπές.

Ρωτάμε αν το κράτος, η κυβέρνηση, η διοίκηση υπερασπίζονται το κράτος δικαίου ή αν προβαίνουν σε αγριότητες.

Οι αποτροπές, τα push back στη θάλασσα είναι ποινικά αδικήματα.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ θα διερευνηθούν και θα αποδοθούν ευθύνες.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάψουμε να τιμούμε το Λιμενικό Σώμα, το οποίο γνωρίζουμε πόσο σκληρή δουλειά έκανε.


Αλλά δεν θα πάψουμε να υπενθυμίζουμε σε κάποιους οι οποίοι κάτω από κυβερνητικές πιέσεις, παραβιάζουν τους όρκους τους, ότι έχουν ευθύνη», σημείωσε ο κ. Μουζάλας.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top