0
Δύο από τα συνολικά έξι μέλη μιας συμμορίας που καλλιεργούσε χασισοφυτείες και διακινούσε την παραγωγή σε περιοχές του Πύργου, της Τρίπολης και της Αθήνας, είναι συνταξιούχοι αστυνομικοί από την Ηλεία και μάλιστα ο ένας από αυτούς είχε αρχηγικό ρόλο!



Τέσσερις από τους έξι Έλληνες συνελήφθησαν στον Πύργο και οι άλλοι δύο στην Τρίπολη, στο πλαίσιο επιχείρησης που οργάνωσαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, με την συνδρομή συναδέλφων τους της Ασφαλείας Πύργου και Τρίπολης και της Ο.Π.Κ.Ε.. Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους και σε αποθηκευτικούς χώρους, κατασχέθηκαν συσκευασίες με αποξηραμένη κάνναβη συνολικού βάρους ενός κιλού και 48,6 γραμμαρίων, μια ηλεκτρονική ζυγαριά, ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο χωρίς άδεια κατοχής, τρία τσιγαριλίκια, 90 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, ένας άδειος γεμιστήρας πιστολιού και πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας.

Στις λιγοστές επικοινωνίες μεταξύ τους, οι δράστες χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες φράσεις και ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί, προτιμώντας να συναντιούνται για να καθορίζουν τις κινήσεις τους. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση και συμμετοχή σε συμμορία, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών και παράβαση του νόμου για τα όπλα κατά περίπτωση, με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top