0
Επί μισή ώρα τα τουρκικά αεροσκάφη F-16 κλειδώθηκαν από το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας S-300 κατά τη διάρκεια των παραβιάσεων των ελληνικών συνόρων, σημειώνεται σε δημοσίευμα της ρωσικής στρατιωτικής ιστοσελίδας avia.pro.


Στο Αιγαίο Πέλαγος

Η τουρκική πολεμική αεροπορία θα μπορούσε να χάσει δύο (άλλες πηγές μιλούν για τέσσερα) μαχητικά αεροσκάφη F-16 τα οποία παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο και δεν απάντησαν στις κλήσεις.

Οπως έγινε γνωστό σημειώθηκαν τουλάχιστον δύο είσοδοι τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στον εναέριο χώρο του γειτονικού κράτους, με καθυστερημένη έξοδο από αυτόν, που προφανώς ανάγκασε την Ελλάδα να χρησιμοποιήσει τις ρωσικές συστοιχίες S-300 για να χτυπήσει τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη σε περίπτωση κλιμάκωσης.

Προς το παρόν, είναι γνωστό ότι το περιστατικό συνέβη στο Αιγαίο Πέλαγος, ωστόσο, για ποιο σκοπό η Τουρκία αποφάσισε να προχωρήσει σε μια τέτοια πρόκληση δεν είναι γνωστό.

Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή στο γεγονός ότι η Αγκυρα γνώριζε πλήρως πως η Αθήνα είναι έτοιμη να επιτεθεί σε τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα, όπως ανακοίνωσε λίγες μέρες νωρίτερα στην ίδια η Ελλάδα.

Προκλητικές ασκήσεις
«Μαχητικά αεροσκάφη F-16 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας πετούν πάνω από το Αιγαίο Πέλαγος σε κοντινή απόσταση από τα ελληνικά νησιά.

Τα αεροσκάφη προβαίνουν σε προκλητικές ασκήσεις κοντά στα νησιά της Ρόδου και του Καστελορίζου», αναφέρει πηγή σε δημοσίευμα του «Telegram».

Η Ελλάδα είναι εξοπλισμένη με συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-300, τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί εναντίον της Τουρκίας για δεύτερη φορά την τελευταία εβδομάδα, αν και δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη επιβεβαίωση αυτών των δεδομένων από τη διοίκηση του ελληνικού υπουργείου Αμυνας σχετικά με αυτό το θέμα.

Προς το παρόν, υπάρχει αυτοσυγκράτηση από την Αθήνα, με παρότρυνση από άλλα μέλη του ΝΑΤΟ, για πλήγμα κατά των τουρκικών F-16, ωστόσο λαμβάνοντας υπόψη την κλιμάκωση της κατάστασης εκ μέρους του Ερντογάν, οι ελληνικές συστοιχίες των S-300 είναι έτοιμες να υπενθυμίσουν στην Αγκυρα πως μπορεί να εξελιχθεί αυτή.

ΠΗΓΗ: echedoros-a.gr

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top