0
Χωρίς τέλος είναι οι συγκλονιστικές μαρτυρίες πολιτών που έζησαν από κοντά τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια, οι οποίες άφησαν πίσω τους επτά νεκρούς, έναν αγνοούμενο και ανυπολόγιστες καταστροφές.


Η Καλομοίρα Μπερτόλη, ένα από τα θύματα της βιβλικής καταστροφής στην Εύβοιας, περιέγραψε στην τηλεόραση του Star τις δραματικές στιγμές που βίωσε η ίδια και η οικογένειά της:

«Με πήρε ο ξάδερφός μου στις 4.30 το πρωί και μου φώναζε "Πνιγόμαστε! Κάνε κάτι, σε παρακαλώ". Ήταν μαζί με τους γονείς του, έχουν άνοια. Ξαφνικά εκεί που κοιμούνταν είδαν νερό κάτω απ' την πόρτα, με το που άνοιξαν την πόρτα τους πήρε το νερό. Ήμουν στα 100 μέτρα και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Κρατιόμουν απ' το χέρι με έναν άλλο θείο μου, το ποτάμι μας πέταξε πάνω σε ένα σύρμα, αν δεν ήταν αυτό θα είχαμε πνιγεί κι εμείς. Ο ξάδερφός μου έδεσε με ένα λουρί τον θείο, τη θεία και το σκυλί μας πάνω σε έναν φοίνικα και προσπαθούσε να την κρατήσει γιατί έφευγε μέσα στο νερό».


«Ήταν τα πυροσβεστικά, φωνάζαμε βοήθεια και δεν μας άκουγε κανείς. Τα πυροσβεστικά έφευγαν, προσπαθούσαμε να σωθούμε μόνοι μας με τον υπόλοιπο κόσμο. Να φωνάζουμε βοήθεια και να μην μπορούμε να φτάσουμε. Κάποια στιγμή έσπασε κι ο δρόμος. Μετά από πολλές ώρες κατάφερε ένα πυροσβεστικό με αυτοθυσία να σώσει μωρά και γυναίκες. Τα δύο πυροσβεστικά στις 4.00 η ώρα μπορούσαν να σώσουν κόσμο και φύγανε, γιατί δεν μπορούσαν να το διακινδυνεύσουν», πρόσθεσε η κυρία Μπερτόλη.

«Δεν έχει μείνει τίποτα, δεν υπάρχει τίποτα. Όλα είναι μπάζα και λάσπη. Ούτε σπίτια, ούτε θάλασσα, ούτε δρόμοι», κατέληξε η ίδια.




Βρέθηκε πτώμα άντρα σε παραλία στους Αγίους Αποστόλους

Στο μεταξύ, το πτώμα ενός άνδρα ξεβράστηκε, σήμερα το πρωί, στην παραλία των Αγίων Αποστόλων, στη θέση Λεμονιά, κοντά στον Ωρωπό. Πρόκειται για έναν άνδρα, αγνώστων στοιχείων, ο οποίος φορούσε μόνο το εσώρουχό του.

Εξετάζεται αν πρόκειται για τον αγνοούμενο άντρα από την θεομηνία από την περιοχή Μπούρτζι.

Στο σημείο βρίσκονται στελέχη της αστυνομίας και του λιμενικού.

Δείτε φωτογραφίες από τη βιβλική καταστροφή στην Εύβοια:


















loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top