0
Ο Σύμβουλος Ασφαλείας του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλέξανδρος Διακόπουλος, παραιτήθηκε έπειτα από τις δηλώσεις - παραδοχή για την παραβίαση της εθνική κυριαρχίας από το Oruc Reis. 


Από την πρώτη στιγμή μετά τις δηλώσεις, η δυσαρέσκεια στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στο υπουργείο Άμυνας για τον κ. Διακόπουλο ήταν έκδηλη, καθώς ο αντιναύαρχος ε.α. κινήθηκε τελείως αντίθετα από την επίσημη γραμμή που έλεγε ότι το Oruc Reis δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει έρευνες, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονικά συγκυρία για τη χώρα.

Ο ναύαρχος ε.α. Αλέξανδρος Διακόπουλος παραδέχθηκε ότι το Oruc Reis πραγματοποίησε έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, με το Μαξίμου να τον «αδειάζει» και να τον οδηγεί στο να ανακατασκευάσει τις δηλώσεις του, κάνοντας λόγο για «προσπάθεια». 

Ο κ. Διακόπουλος υπέβαλε το απόγευμα της Τετάρτης την παραίτησή του, έχοντας πρώτα αποκαλύψει πως τελικά υπάρχει «ολίγον έγκυος», μια παραίτηση που έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Η επιστολή παραίτησης

Όπως λέει ο κ. Διακόπουλος στην επιστολή παραίτησής του «η χθεσινή δήλωσή μου προκάλεσε σύγχυση και δημιούργησε πρόβλημα στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν αποτελούσε πρόθεσή μου. Έχω υπηρετήσει την πατρίδα επί δεκαετίες κι έχω μάθει πάντα να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου».

«Ως εκ τούτου υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού. Θα συνεχίσω να βοηθώ την πατρίδα και την κυβέρνηση με όποιο τρόπο μπορώ, όπως έκανα μέχρι τώρα» προσθέτει.

Ο πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση και ευχαρίστησε τον κ. Διακόπουλο για τις υπηρεσίες του.

Η επίμαχη δήλωση:

«Έχει κάνει έρευνες. Το θέμα είναι λίγο πιο περίπλοκο όμως. Έχει κάνει έρευνες, να μην κοροϊδευόμαστε. Η όλη κίνησή του, όμως, δείχνει ότι δεν ήταν αυτός ο πραγματικός σκοπός της παρουσίας του.

Τις πρώτες μέρες δεν έκανε καθόλου έρευνες. Όταν εμείς το “σηκώσαμε” ότι δεν κάνει έρευνες, βγήκε λίγο εκτός, άπλωσε τα καλώδια, επέστρεψε, έκανε κάποιες έρευνες.

Κάποια στιγμή σήκωσε λίγο καιρό και σταμάτησε τις έρευνες. Ένα καλώδιο έχει βγάλει δεν έχει βγάλει δύο. Μαρκάρει την περιοχή του. Από ‘κει και πέρα δεν υπάρχει ολίγον έγκυος. Εφόσον έχει μπει και έχει κάνει και έρευνες έστω και μισής ώρας, έχει κάνει την έμπρακτη αμφισβήτηση».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top