0

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προχώρησε σε απειλητικές δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας στην σύνοδο του Υπουργικού Συμβουλίου της κυβέρνησής του.


Ο Ερντογάν σχολίασε τη νέα αντι-NAVTEX της Ελλάδας στην περιοχή ερευνών της Τουρκίας, η οποία όπως είπε «δεν υφίσταται». Συνεχίζοντας στο ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου, ο Τούρκος Πρόεδρος σχολίασε πως «η Ελλάδα οδηγεί τον εαυτό της σε ένα χάος. Για οτιδήποτε προκύψει στην περιοχή αυτός που θα ευθύνεται και θα υποστεί την μεγαλύτερη ζημιά θα είναι η Ελλάδα».

Στρέφοντας τα πυρά του έμμεσα και εναντίον της Γαλλίας και άλλων χωρών που πήραν θέση υπέρ της χώρας μας στο ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε: «Όσοι ρίχνουν την Ελλάδα μπροστά στον τουρκικό στόλο, δεν θα εμφανιστούν αύριο».

«Η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει από τα βήματα που κάνει με το Oruc Reis» σχολίασε επίσης ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος Πρόεδρος υποστηρίζει πως ως χώρα «με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στο Αιγαίο, κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο για τα συμφέροντά μας».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στην ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα.

​«Βρήκαμε το μεγαλύτερο απόθεμα της χώρας μας στην ένατη γεώτρηση στη Μαύρη Θάλασσα. Υπάρχουν ισχυρά ευρήματα ότι τα κοιτάσματα είναι ο πρώτος θεμέλιος ενός πολύ μεγαλύτερου πόρου, ελπίζω ότι αυτό επαληθευτεί. Ελπίζουμε να λάβουμε παρόμοια νέα και στη Μεσόγειο» είπε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος υποστήριξε πως η Τουρκία έχει δαπανήσει πολλά, εδώ και χρόνια, προκειμένου να πετύχει τους στόχους της στον ενεργειακό τομέα και συνέχισε: «Έχουμε αφήσει την πιο δύσκολη περίοδο πίσω μας, είναι καιρός να δρέψουμε τους κόπους μας».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top