0
Ένας από τους πιο σοβαρούς και διακεκριμένους επιστήμονες ο καθηγητής Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, με απλά λόγια έδωσε στον κόσμο να καταλάβει τι πραγματικά συμβαίνει στη χώρα μας.


Την ώρα που οι περισσότεροι βλέπουν μόνο τον αριθμό των κρουσμάτων ο καθηγητής είδε τη μεγάλη εικόνα και τη μετέφερε στους πολίτες.

Με μια ανάρτηση του στο facebook έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Αναλυτικά όσα έγραψε:

Η γνώση σώζει. Η Ελληνική επιτυχημένη πορεία πρέπει να συνεχισθεί!

Κάποιες από τις έγκριτες εφημερίδες της Κυριακής περιγράφουν μια εικόνα «αποτυχίας» στη διαχείριση της πανδημίας, μετατοπίζοντας την ευθύνη είτε στις επιλογές της πολιτικής ηγεσίας είτε σε δυσκολίες συνεργασίας.

Ας δούμε όμως τη σημερινή πραγματικότητα. Ανά ημέρα τις τελευταίες αυτές ημέρες τα τεστ που γίνονται στην Ελλάδα σε σχέση με τον πληθυσμό κάθε χώρας είναι πολλά, σχεδόν όσα στην Αυστρία, Ρουμανία, Ελβετία και πολύ περισσότερα από άλλες χώρες όπως η Σλοβακία, η Κροατία, η Ιταλία. Από αυτά, θετικά είναι λίγο περισσότερο από 1% ενώ είναι τριπλάσια στην Βουλγαρία, Σλοβενία, Ελβετία, Τσεχία, εξαπλάσια στην Ρουμανία και την Αμερική και δεκαπλάσια στην Κροατία. 

Ο λόγος επιβεβαιωμένοι θάνατοι προς επιβεβαιωμένα περιστατικά στη Ελλάδα είναι 2,9% όσο και στη Αυστρία , μισός από τον Ευρωπαικό μέσο όρο (6,3%) και πολύ λιγότερος από την Ιταλία, Αγγλία και Γαλλία που φθάνει το 13%. Αυτές οι εξαιρετικές επιδόσεις της πατρίδας μας καταγράφονται περισσότερο από δύο μήνες με ανοικτή τη χώρα ,με σχεδόν κανονική ζωή.

Ίσως ξαναζούμε τις συνηθισμένες αντιπαραθέσεις της φυλής μας που συνοδεύουν τις επιτυχίες. Διερωτώμαι επίσης , εάν η άγνοια ή ο φόβος εμποδίζει κάποιους να παρακολουθούν τα δεδομένα. Ευτυχώς που πάλι στον τύπο της Κυριακής υπάρχει η εκτίμηση του ακαδημαικού Θανάση Φωκά που τιμά τη χώρα μας διεθνώς «Αν στις επόμενες 10 ημέρες ο αριθμός των θανάτων ακολουθήσει την καμπύλη των προβλέψεών μας, τότε ίσως η πανδημία φθάνει στο τέλος της» .

Συνεχίζουμε να τηρούμε με ευλάβεια τα μέτρα προστασίας και υγιεινής. Η ψυχραιμία και σίγουρα η γνώση σώζει ζωές.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top