0
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων προτίθενται να καθίσουν Ελλάδα και Τουρκία, όπως μετέδωσε το OPEΝ.


Για εκκίνηση διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας κάνει λόγο το ρεπορτάζ του OPEN. Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε η Αλεξία Τασούλη, οι επίσημες επαφές των δύο χωρών θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 28 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τότε, μεσολαβεί η λήξη της τουρκικής NAVTEX στις 23 Αυγούστου, η ψήφιση της ελληνο-αιγυπτιακής και ελληνο-ιταλικής συμφωνίας στις 25-26 Αυγούστου και η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις 27, όταν και θα αποφασιστούν τυχόν κυρώσεις στην Τουρκία για τους χειρισμούς της στην ελληνική και κυπριακή ΑΟΖ.

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ, από ελληνικής πλευράς στο τραπέζι του διαλόγου θα καθίσει ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία, Παύλος Αποστολίδης. Στην «απέναντι» πλευρά, θα βρίσκεται ο ανώτατος αξιωματούχος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Τσαγατάι Ερτσιγιές.

Τέλος, να σημειωθεί ότι και η ανταποκρίτρια του OPEN στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη, ανέφερε ότι η τουρκική πλευρά επιβεβαιώνει την έναρξη του διαλόγου.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top