0
Φυγόκεντρες δυνάμεις και τριγμοί δημιουργούνται εντός της ΝΔ, καθώς όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη ετοιμάζεται να συρθεί σε διάλογο και συνυποσχετικό με την Τουρκία, όπου ευθέως πλέον ο Ερντογάν λέει, ότι ένα νησάκι 10 τ.μ – Καστελόριζο-δεν μπορεί να δεσμεύει 40.000 τ.μ και γι αυτό ζητά το Αιγαίο μισό-μισό, χωρίς να διαφωνεί μαζί του η κ. Μέρκελ.


Η ανησυχία μάλιστα πολλών στελεχών της ΝΔ για το τι θα πράξει ο κ. Μητσοτάκης όταν καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου, έχει κορυφωθεί τις τελευταίες μέρες, καθώς έμειναν “λόγια του αέρα” οι απειλές του Α/ΓΕΕΘΑ, ότι θα «κάψουμε» όποιον τολμήσει  να ακουμπήσει γη ή θάλασσα, τι στιγμή που ανενόχλητο το Ορούκ Ρέις οργώνει την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Έτσι, όχι με βαμβάκι, αλλά με μπαλτά, «σφάζει» τον Κ.Μητσοτάκη και τον Ν.Δένδια το Σαμαρικό antinews σε άρθρο του, με αφορμή το διάγγελμα του πρωθυπουργού. Στο κείμενο χρησιμοποιούνται σκληροί χαρακτηρισμοί, όπως «νεοραγιάς» και γίνεται αναφορά σε πολιτική των Ιμίων, με καρφιά για τους δυο πολιτικούς. Η δε παρέλαση του Ορούκ Ρέις περιγράφεται ως «τρίτος Αττίλας».

Την ίδια ώρα Καραμανλικοί κύκλοι διακινούν, ότι ο Καραμανλής είναι ανήσυχος και προβληματισμένος για τα Ελληνοτουρκικά. Σε φίλους του μάλιστα, όταν τον ρωτούν τι πιστεύει, επαναλαμβάνει ότι είχε πει στις 27-10-2019, όπου τόνιζε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να κάνει πίσω στις κόκκινες γραμμές της στα Ελληνοτουρκικά και έστελνε μήνυμα «Συστάσεις, λέει, να τα βρούμε με τους Τούρκους, δεν γίνονται δεκτές».

Χαρακτηριστικά τότε ο πρώην πρωθυπουργός είχε πει:

«Η εμπειρία του παρελθόντος έχει δείξει ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να συρθεί ούτε να παρασυρθεί από τις μεθοδεύσεις της Τουρκίας και δεν πρέπει να επιτρέψει τη δημιουργία τετελεσμένων σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της. Πρέπει να βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση και ετοιμότητα. Γιατί, ας μην γελιόμαστε, η υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και των εθνικών συμφερόντων μας θα βασιστεί στις δικές μας δυνάμεις. Στην εμπέδωση αρραγούς εθνικού μετώπου και στη διασφάλιση της αποτρεπτικής ισχύος των ενόπλων μας δυνάμεων».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top