0
Δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο- το αντίθετο, μοιάζει με δυσεπίλυτο γρίφο για προηγμένα μυαλά: το να διαλέξεις μονάχα μία σκηνή ως την πιο αστεία στα χρονικά της ελληνικής τηλεόρασης είναι εγχείρημα που εκ των προτέρων ξέρεις ότι θα αποτύχει.


Κι αυτό γιατί ειδικά στην κωμωδία η μικρή οθόνη στη χώρα μας έχει γράψει ιστορία. Τι να πρωτοδιαλέξει κανείς; Τους Δύο Ξένους, τα Εγκλήματα, τις Σαββατογεννημένες, το Κωνσταντίνου και Ελένης, το Είσαι το ταίρι μου, τους Απαράδεκτους, το Παρά 5, το 50-50 ή… ή… ή;

Πέραν του προσωπικού γούστου του καθενός που καθιστά άκρως υποκειμενική την όλη διαδικασία, υπάρχουν τόσες στιγμές ανθολογίες ανά τα χρόνια που μας έκαναν να χτυπιόμαστε σε βαθμό έλλειψης οξυγόνου από τα γέλια, που το να προσπαθήσεις να επιλέξεις το νο1 ever μοιάζει με απονενοημένο τηλεοπτικό διάβημα.

Ωστόσο, αυτό το οποίο ουδείς αμφισβητεί είναι πως το 50-50 με πρωταγωνιστές τους Πέτρο Φιλιππίδη, Σάκη Μπουλά και Παύλο Χαϊκάλη ήταν μία από τις κορυφαίες σειρές στα μέρη μας.

Οι περιπέτειες των 3 αντρών- που συμπληρώνονταν ιδανικά από τις 3 γυναίκες τους στα πρόσωπα των Άβα Γαλανοπούλου, Βάνα Ραμπότα και Μαρία Ανδρούτσου- που βρίσκονταν στα πέριξ της ηλικίας των 50 υπήρξαν μνημειώδεις, με το σενάριο και την σκηνοθεσία (σε συνδυασμό με την σπουδαία υποκριτική) να απογειώνουν το εγχείρημα.


Το 50-50 ήταν γεμάτο με αστείες σκηνές, όμως υπάρχει μία που ξεχωρίζει και κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά των απειράριθμων φαν της σειράς.

Μιλάμε για την περίφημη λήψη με πρωταγωνιστές κάτι… μοναχούς, που αναρωτιόντουσαν «Τι σκότωσε ο Άη Γιώργης;». Σ’ αυτήν ο Νικηφόρος, ο Μίμης και ο Παύλος προσπαθούν να βοηθήσουν τον Κίμωνα, τον γιο του δεύτερου, που έχει γίνει αίφνης θρήσκος.

Το αποτέλεσμα ήταν ένας αυτοσχεδιασμός που ξεκίνησε με «πρωτοβουλία» του Φιλιππίδη, με τους Χαϊκάλη-Μπουλά να μπαίνουν αμέσως στο κόλπο και να γίνεται το… σώσε.

Είναι χαρακτηριστικό πως το γύρισμα διεκόπη πολλές φορές, καθώς οι συντελεστές και οι ηθοποιοί γονάτιζαν από τα γέλια και δεν μπορούσαν να την ολοκληρώσουν. Μάλιστα, ο σκηνοθέτης (ο Βασίλης Θωμόπουλος) αναγκάστηκε να εκκενώσει το χώρο προκειμένου να μπορέσει να τη φέρει εις πέρας!

Δείτε παρακάτω την σκηνή-έπος, την στιγμή που το ερώτημα παραμένει: τι σκότωσε ο Άη Γιώργης; Τι, τι, τι, τι;loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top