0
Έχουμε μπει στην σφαίρα του παραλόγου. Ένα νέο ιδιότυπο χαράτσι θα κληθούν να πληρώσουν όλοι όσοι είχαν την «τύχη» να κάνουν διακοπές φέτος και μάλιστα σε νησιά.


Για να κάνουν το τεστ κορωνοϊού οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, που επιστρέφουν από άδεια, πρέπει να πληρώσουν από την τσέπη τους 120 ευρώ σε ιδιωτικό εργαστήριο.

Η πολιτική προστασία, με τους ειδικούς του ΕΟΔΥ, αποφάσισαν το μέτρο του προληπτικού τεστ στους εργαζόμενους που επιστρέφουν από άδεια σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και εργάζονται σε μονάδες κοινωνικής φροντίδας και υψηλού συγχρωτισμού, με ευθύνη του εργοδότη ή του προϊσταμένου.

Και εδώ αρχίζουν τα παράλογα. Τα δημόσια νοσοκομεία όμως δεν κάνουν προληπτικά τεστ. Έτσι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να πάνε σε κάποιο ιδιωτικό εργαστήριο. Αυτό σημαίνει ότι, ο εργαζόμενος στις συγκεκριμένες δουλειές του ιδιωτικού τομέα, που αμείβεται με ψίχουλα θα πρέπει  να πληρώσει από την τσέπη του 120 ευρώ σε ιδιωτικό εργαστήριο, για να κάνει το τεστ. Το ίδιο και ο δημόσιος υπάλληλος που εργάζεται σε αντίστοιχες υπηρεσίες.

Να σημειωθεί ότι, ο εργοδότης ή ο προϊστάμενος δεν μπορεί να κλείσει ραντεβού σε νοσοκομείο. Και φυσικά, ο εργοδότης δεν πρόκειται να αναλάβει το κόστος της εξέτασης. Την ίδια ώρα και  ο προϊστάμενος της δημόσιας υπηρεσίας, εάν πρόκειται για δημόσιο υπάλληλο, δεν μπορεί να εξασφαλίσει δωρεάν την εξέταση. Όσο για τον  ΕΟΠΥΥ, δεν αποζημιώνει την εξέταση.

Αυτό σημαίνει, ότι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, που από αύριο αρχίζουν να επιστρέφουν στις δουλειές τους, θα κληθούν να πληρώσουν ένα νέο χαράτσι, για τον κορωνοϊό.

Να σημειωθεί ότι το θέμα αυτό το έχει επισημάνει πολλές φορές ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, αλλά ούτε ο κ. Κικίλιας, ούτε ο κ. Χαρδαλιάς, αλλά ούτε και ο κ. Μητσοτάκης ασχολήθηκαν, με αποτέλεσμα με την επιστροφή τους οι  εκδρομείς, «με άδειες τσέπες», να αντιμετωπίσουν ένα ακόμα έξοδο.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top