0
Αν τα όσα γράφει η γαλλική εφημερίδα La Tribune αποδειχτούν αληθινά τότε είναι βέβαιο ότι η ελληνική κυβέρνηση λειτουργεί στα θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής επικίνδυνα και ερασιτεχνικά!



Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Ελλάδα τινάζει στον αέρα τη συμφωνία για την απόκτηση δύο φρεγατών Belharra.


Αυτό όμως δεν είναι το χειρότερο. Μαζί μ΄ αυτή τινάζει στον αέρα και τις προσπάθειες για σύναψη ελληνογαλλικής αμυντικής συμφωνίας! Όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια περίοδο που η Γερμανία φαίνεται να παρεμβαίνει διαρκώς στα ελληνοτουρκικά με πρωτοβουλίες που έχουν φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο οποίος τη μία μιλάει με τον Ερντογάν και η Αγία Σοφία γίνεται τζαμί και την άλλη στέλνει άνθρωπο του σε συνάντηση με Τούρκους και Γερμανούς και το Γιαβούζ εμφανίζεται στην Κύπρο!
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της La Tribune, πριν από περίπου ένα μήνα ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, άρχισε να θέτει μια σειρά τεχνικών θεμάτων και ζήτησε κι άλλο χρόνο για την υπογραφή των συμφωνιών. Όλα αυτά όταν κυβερνητικοί κύκλοι διέρρεαν ότι “είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία”. Κάτι που δήλωσε και στη συνέντευξη του στο Militaire.gr ο βουλευτής της ΝΔ Στέφανος Γκίκας.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη υποκύπτει σε πιέσεις Γερμανών και Αμερικανών. Και οι δύο θέλουν να πουλήσουν δικά τους πολεμικά πλοία. Δεν γίνεται λόγος για συμφωνία και το “τυράκι” είναι κάποιες προτάσεις για τα ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά. Κάποιες απ΄ αυτές τις προτάσεις προβλέπουν τη χρήση των εκτάσεων του ναυπηγείου για άλλους επιχειρηματικούς σκοπούς, αλλά αυτό επιμελώς η κυβέρνηση το αποκρύπτει.

Όπως και να ΄χει δικαιολογίες πλέον δεν υπάρχουν. Το κόστος των 2,5 δις ευρώ που κάποιοι επικαλούνται είναι δικαιολογία η οποία δεν μπορεί να γίνει πιστευτή για τους εξής απλούς λόγους:

•Τα οπλικά συστήματα που θα φέρουν οι γαλλικές φρεγάτες “κάνουν τη διαφορά” και

•Ο Στόλος έχει εγκαταλειφθεί εδώ και τουλάχιστν 20-25 χρόνια στην τύχη του απ΄ όλες τις κυβερνήσεις. Κυρίως θα λέγαμε απ΄ αυτές της ΝΔ. Είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο να ενισχυθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Φαίνεται όμως ότι στη κυβέρνηση αδυνατούν να καταλάβουν τα αυτονόητα. Γι΄ αυτό και μιλάμε για επικίνδυνους ερασιτεχνισμούς.


ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top