0
Τρεις νέοι σταθμοί της γραμμής 3 του μετρό, επονομαζόμενης και ως «μπλε», θα παραδοθούν την Τρίτη 7 Ιουλίου στο επιβατικό κοινό.


Τη Δευτέρα 6 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή εγκαινίων της επέκτασης του μετρό προς τον Πειραιά, με τη λειτουργία τριών νέων σταθμών, εκείνων της Αγίας Βαρβάρας, του Κορυδαλλού και της Νίκαιας. Τα εγκαίνια θα γίνουν από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.

Σε εμπορική λειτουργία θα τεθούν την ερχόμενη Τρίτη, 7 Ιουλίου. Το Σάββατο (04/07) έγιναν οι τελευταίες εργασίες, ώστε είναι τα πάντα έτοιμα για τη λειτουργία τους. Καθαρίστηκαν και ρυθμίστηκαν όλες οι λεπτομέρειες, ώστε να μπορέσουν να υποδεχθούν το επιβατικό κοινό.

Το τμήμα μήκους 7,5 χιλιομέτρων από την Αγία Μαρίνα, που τερματίζει τώρα η γραμμή 3 του μετρό, μέχρι τη Νίκαια περιλαμβάνει «τρεις σταθμούς κοσμήματα» όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Νίκος Ταχιάος. Όπως πρόσθεσε: «Σχεδιασμένοι από μηχανικούς της εταιρίας με ευδιάκριτη πρόθεση να δοθεί προτεραιότητα στα βιοκλιματικά χαρακτηριστικά τους, οι σταθμοί "Αγία Βαρβάρα", "Κορυδαλλός" και "Νίκαια" εκτός από τη συμβολή τους στη διευκόλυνση των μετακινήσεων νέων 63.000 επιβατών καθημερινά αποτελούν και αξιόλογες πολεοδομικές και αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις που αλλάζουν την εικόνα των περιοχών αυτών».

Ο σταθμός «Αγ. Βαρβάρα» έχει χωροθετηθεί κάτω από την πλατεία της Αγ. Βαρβάρας, σε βάθος 20 μέτρων. Η κατασκευή του σταθμού έγινε με τη μέθοδο της εκσκαφής και επανεπίχωσης. Η πρόσβαση στο σταθμό οργανώνεται με κλιμακοστάσια που περιλαμβάνουν κυλιόμενες και σταθερές κλίμακες. Υπάρχουν τρεις είσοδοι, οι δύο από αυτές επί της λεωφόρου Ελ. Βενιζέλου και η τρίτη επί της πλατείας. Για την εξυπηρέτηση των ατόμων μειωμένης κινητικότητας τοποθετήθηκε ανελκυστήρας ο οποίος συνδέει το επίπεδο οδού με το επίπεδο έκδοσης εισιτηρίων του σταθμού.

Ο σταθμός «Κορυδαλλός» έχει κατασκευασθεί κάτω από την πλατεία Ελευθερίας, επίσης με τη μέθοδο της εκσκαφής και επανεπίχωσης. Ανελκυστήρας και δύο στεγασμένες είσοδοι με κλιμακοστάσια που περιλαμβάνουν κυλιόμενες και σταθερές κλίμακες, τη βόρεια που βρίσκεται στον πεζόδρομο του Αγ. Γεωργίου και τη νότια που βρίσκεται επί της πλατείας, οδηγούν στις αποβάθρες στο βάθος των 26 μέτρων. Βασικό χαρακτηριστικό του σχεδιασμού του αποτελεί η ύπαρξη δυο φεγγιτών σχήματος κόλουρου κώνου χωροθετημένων στον άξονα του Σταθμού για την είσοδο φυσικού φωτισμού στο επίπεδο έκδοσης εισιτηρίων.

Ο σταθμός «Νίκαια» χωροθετήθηκε κάτω από την πλατεία Ελ. Βενιζέλου, σε βάθος 22 μέτρων. Εξαιτίας του περιορισμένου μεγέθους της η κατασκευή του σταθμού έγινε με μικτή μέθοδο, περιλαμβάνοντας τμήμα με υπόγεια διάνοιξη και τμήμα με τη μέθοδο της εκσκαφής και επανεπίχωσης. Η πρόσβαση στον σταθμό οργανώνεται με κλιμακοστάσια που περιλαμβάνουν κυλιόμενες και σταθερές κλίμακες. Υπάρχουν τρεις είσοδοι, οι δύο από αυτές παρακείμενα της εκκλησίας του Αγ. Νικολάου και η τρίτη επί της πλατείας, στεγασμένη. Για την εξυπηρέτηση των ατόμων μειωμένης κινητικότητας εγκαταστάθηκε ανελκυστήρας, ο οποίος συνδέει το επίπεδο οδού με το επίπεδο έκδοσης εισιτηρίων του σταθμού. Στην πλατεία διαμορφώνονται τρεις φεγγίτες με υαλοπετάσματα χωροθετημένοι εν σειρά, για την παροχή φυσικού φωτισμού στο εσωτερικό του σταθμού σε χώρους κυκλοφορίας κοινού.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top