0
Μαφιόζικη δολοφονία έγινε πριν από λίγο στη Ζάκυνθο. Άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα και ήταν -σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες- ντυμένοι αστυνομικοί πυροβόλησαν ζευγάρι και σκότωσαν τη γυναίκα. Σοβαρά τραυματισμένος είναι ο άνδρας της. 


Το θύμα, όπως γράφει το imerazante.gr είναι η Χριστίνα Κλουτσινιώτη, γνωστή επιχειρηματίας της Ζακύνθου (σύμφωνα με πληροφορίες είχε ξενοδοχείο στον Λαγανά), που ήταν και υποψήφια δημοτική σύμβουλος  στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές.





Η γυναίκα έπεσε από τις σφαίρες που δέχτηκε στη Λιθακιά, και συγκεκριμένα στην περιοχή του Αγίου Σώστη (Σκλουμπού). Ο συνοδηγός άνοιξε πυρ εναντίον του ζευγαριού, σκοτώνοντας επί τόπου την γυναίκα, ηλικίας 37-38 ετών. Μεταξύ άλλων, δέχθηκε μία σφαίρα στο κεφάλι.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δυο δράστες φορούσαν στολές αστυνομικών με κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα και πλησίασαν με μοτοσικλέτα το ζευγάρι, το οποίο επίσης επέβαινε σε μηχανή. Ξαφνικά, χωρίς να προηγηθεί κάποια συνομιλία, άρχισαν να πυροβολούν προς το μέρος τους με αποτέλεσμα η άτυχη γυναίκα να βρει ακαριαίο θάνατο. Αμέσως μετά, οι δυο ένοπλοι έσπευσαν να εξαφανιστούν και βρίσκεται σε εξέλιξη εκτεταμένη επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων για τον εντοπισμό τους. 


Ο άνδρας, ηλικίας 53 ετών, κατάφερε να απομακρυνθεί και να σταματήσει λίγα μέτρα, στο σπίτι φίλου του, πιο κάτω για βοήθεια και κλήθηκε ασθενοφόρο. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι έχει 3 σφαίρες στο σώμα του. Η κατάστασή του κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή και εξετάζεται το ενδεχόμενο της αεροδιακομιδής του στην Αθήνα.  Ήδη, αναζητώνται τα πιθανά κίνητρα των δραστών και οι έρευνες στρέφονται σε υποθέσεις από το παρελθόν του 53χρονου. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 53χρονος είχε απασχολήσει στο παρελθόν την αστυνομία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το όνομά του είχε εμπλακεί σε υπόθεση ληστείας στο νησί, σε βάρος επιχειρηματία, με λεία 550.000 ευρώ, αλλά ουδέποτε κατηγορήθηκε για την υπόθεση. 

«Πληρωμένο συμβόλαιο» βλέπουν οι αστυνομικοί


Την πιθανότητα να πρόκειται για «πληρωμένο συμβόλαιο» και ξεκαθάρισμα ανάμεσα σε ομάδες κακοποιών εξετάζουν σοβαρα οι αστυνομικές αρχές, ακολουθώντας τα στοιχεία που συλλέγουν μετά τη δολοφονική επίθεση με στόχο έναν 53χρονο επιχειρηματία και την 37χρονη σύζυγό του Χριστίνα Κλουτσινιώτη (η οποία έπεσε νεκρή) νωρίς το απόγευμα της Τρίτης στην περιοχή του Αγίου Σώστη (Σκλουμπού) στη Ζάκυνθο.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση εκτιμούν, με βάση και την τακτική της μαφίας που χρησιμοποίησαν οι δράστες ότι πρόκειται για «εντολή» εκτέλεσης και πλέον αναζητούν στο παρελθόν του 53χρονου, τα στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στη λύση και ενδεχομένως στον εντοπισμό των δύο ανδρών που άνοιξαν πυρ, οι οποίοι φυσικά, όπως και οι εντολείς τους, αν επιβεβαιωθεί το σενάριο της αστυνομίας, θεωρούνται άκρως επικίνδυνοι.

Η αστυνομία φέρεται να θεωρεί πως το χθεσινό «χτύπημα» δεν αποκλείεται να σχετίζεται με άλλη δολοφονία που έγινε παλαιότερα στο νησί της Ζακύνθου, ενώ δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως το όνομα του 53χρονου είχε εμπλακεί σε υπόθεση ληστείας, με λεία 550.000 ευρώ! 

Την Τρίτη το βράδυ, ο 53χρονος, ο οποίος δέχτηκε σφαίρα στο σαγόνι, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», στην Πάτρα, όπου φρουρείται από ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Τί συνέβη το απόγευμα της Τρίτης

Σύμφωνα με τα εως τώρα στοιχεία το ζευγάρι ήταν στο μηχανάκι του όταν ξαφνικά στον επαρχιακό δρόμο Λιθακιάς-Αγίου Σώστη, πετάχτηκαν δύο άνδρες που φορούσαν μπλε στολές αστυνομικών και κράνη και άρχισαν να τους πυροβολούν.


Οι σφαίρες των δραστών έπληξαν θανάσιμα την 37χρονη σύζυγο του 53χρονου επιχειρηματία ενώ εκείνος κατάφερε και έτρεξε τραυματισμένος έως το σπίτι ενός φίλου του στην ίδια περιοχή όπου κάλεσε την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ.


Το ζευγάρι είχε παντρευτεί το 2012 και έχει ένα μικρό αγοράκι. Έμενε κόντα στο σημείο που δέχτηκε την επίθεση των ενόπλων δραστών ενώ ο 53χρονος επιχειρηματίας έχει άλλο ένα παιδί από τον πρώτο του γάμο.


Ως ζευγάρι έχουν μια μικρή ξενοδοχειακή μονάδα στην περιοχή του Λαγανά στο όνομα της 37χρονης ενώ τα τελευταιά χρόνια είχαν επενδύσει στα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και στις υποβρύχιες καταδύσεις με δικό τους σκάφος, το οποίο έφερε το όνομα της δολοφονημένης γυναίκας.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top