0
Όταν ο ίδιος ο Αναπληρωτής Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Θάνος Ντόκος δημοσίως δηλώνει πως: 


«Το τουρκολιβυκό μνημόνιο μας προβληματίζει παρά πολύ, αλλά δυστυχώς προβληματίζει μόνο εμάς» και προσθέτει πως «θα ζήσουμε με αυτό για ένα διάστημα» τότε γίνεται κατανοητό πως στην ελληνική ηγεσία έχουν αποδεχτεί την «μοίρα» τους σε ότι αφορά την λιβυκή σύγκρουση και την συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης με την οποία αρπάζουν ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Πολύ σωστά ο Α/ΣΕΑ ξεκαθάρισε πως επί της ουσίας είμαστε μόνοι μας και εμείς πρέπει να προασπιστούμε τα εθνικά μας συμφέροντα.

«Έχουμε, βέβαια, δηλώσεις συμπαράστασης από την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ, αλλά δεν νομίζω ότι είναι υψηλή προτεραιότητα για εκείνους», είπε ακόμη ο κ. Ντόκος.

«Ναι, θα ήθελα να μην υπήρχε, αλλά δεν θα το ανταλλάξω με κάποιο άλλο δικό τους συμφέρον. Άρα φοβάμαι ότι είναι μία πραγματικότητα με την οποία θα πρέπει να ζήσουμε για ένα διάστημα, μέχρι να βρούμε τρόπους να το υπονομεύσουμε και να το ακυρώσουμε».

Όσο για το σε ποιους ουσιαστικούς σύμμαχους μπορεί να ελπίζει η Ελλάδα, ο κ. Ντόκος επισήμανε: «Όλα τα εργαλεία είναι χρήσιμα, αλλά στο τέλος της ημέρας φοβάμαι ότι εμείς θα πρέπει να κινηθούμε για να προασπίσουμε τα συμφέροντα μας».

Για τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ είπε ότι «οι πολιτικές του ημέρες είναι μετρημένες».Ταυτόχρονα, ο κ. Ντόκος ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα είναι πανέτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα επισημαίνοντας πως η Ελλάδα είναι έτοιμη και για στρατιωτική εμπλοκή που θέλει, πάντως, να αποφύγει, αν χρειαστεί.ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top