0
Έκτακτη τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν και ο φιλοτουρκος γ.γ. του ΝΑΤΟ Δανός Γενς Στόλτενμπεργκ, αμέσως μετά τις δηλώσεις του τελευταίου περί «συμπαράστασης» προς την Τουρκία στην Λιβύη.


Όπως αναφέρεται στην τηλεφωνική επικοινωνία που έγινε με πρωτοβουλία του Τούρκου προέδρου, οι δύο τους συζήτησαν θέματα «περιφερικής ασφάλειας» ειδικά για Συρία και Λιβύη ενώ… συζήτησαν ακόμη  για τα μέτρα που πρέπει να πάρουν Τουρκία και ΝΑΤΟ για τη μετά «κορωνοϊό» εποχή, καθώς και οι δύο τους «μοιράζονται» την ίδια «ανησυχία» για την πανδημία.

Η τηλεφωνική επικοινωνία μόνο τυχαία δεν ήταν βέβαια. Οι δηλώσεις του Στόλτενμπεργκ, με τις οποίες δίνει ουσιαστικά «λευκή επιταγή» στην Τουρκία για την Λιβύη είναι ενδεικτικές για το τι έρχεται.

Πιθανή τουρκική επέμβαση στην Λιβύη ή διεύρυνση της εμπλοκής της εκεί μόνο καλά νέα δεν είναι για τον Χ.Χαφτάρ.

Αυτό σε συνδυασμό με την αφωνία και την απραξία που δείχνει η Ελλάδα για την συγκεκριμένη περιοχή φέρνει τις τουρκικές γεωτρήσεις στην Κρήτη πιο κοντά, κάτι που σημαίνει με την σειρά του απώλεια εθνικής κυριαρχίας.

Έχουν αντιληφθεί κάποιοι πόσο κρίσιμης σημασίας για την Ελλάδα είναι η επικράτηση του Χαφτάρ στην Λιβύη; Έχουν αντιληφθεί ότι αυτό το παράνομο και παράλογο τουρκο-λιβυκό μνημόνιο θα αποβεί "νάρκη" στα ύφαλα των εθνικών μας συμφερόντων;

Έχουν αντιληφθεί ότι πρέπει να ακυρωθεί πάση θυσία αλλά στην πράξη;



Να σημειωθεί ότι τα τουρκικά Τα τουρκικά UAV TB.2 Bayraktar στοχεύουν αδιακρίτως πολιτικά οχήματα, όπως φορτηγά ακόμη  και ημιφορτηγά με την υποψία και μόνο ότι μεταφέρουν προμήθειες στον LNA, χωρίς να υπάρχει καμία αντίδραση από κανένα!



loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top