0
Έπειτα από τον σάλο που δημιουργήθηκε με τη χθεσινή δήλωση του εκπρόσωπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, ότι καταγράφονται ως νεκροί του κορωνοϊού όλοι όσοι νοσούν από την πανδημία, ήρθε μια νέα παραδοχή.


Συγκεκριμένα ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι πραγματικοί θάνατοι στην Ελλάδα να είναι λιγότεροι από όσους έχουν ανακοινωθεί επισήμως, σημειώνοντας οτι η πολιτική που ακολουθεί η Ελλάδα είναι να καταγράφει κάθε θάνατο ασθενούς, ασχέτως της αιτίας, αν έχει τον ιό…ως θάνατο από τον κορωνοϊό. Και έδωσε και ένα παράδειγμα.Αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό ενός ασθενούς που κατέληξε από εγκεφαλική αιμοραγία. Στη διάρκεια της νοσηλείας του και ενώ ήταν σε κρίσιμη κατάσταση διαγνώστηκε με κορωνοϊό. Οταν κατέληξε, τέθηκε το ερώτημα αν θα καταγραφεί ως θάνατος από κορωνοϊό ή απο εγκεφαλική αιμοραγία και η απάντηση ήταν να καταγραφεί ως θάνατος από τον κορωνοϊό.

Δήλωση-ΑΙΣΧΟΣ από τον Τσιόδρα: «Όποιος είχε κορωνοϊό και πέθαινε από άλλη αιτία τον καταγράφαμε ως θύμα κορωνοϊού»!!! (video)


Αυτό έγινε- εξήγησε ο καθηγητής Τσιόδρας στην ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας -για να μην υπάρχει υποκαταγραφή των θανάτων. Ισως έτσι είπε έχουμε καταγράψει περισσότερους θανάτους, αλλά σίγουρα δεν έχουμε καταγράψει λιγότερους.

Αυτό σημείωσε δεν έγινε σε όλη την Ευρώπη αφού υπάρχει και διχογνωμία των επιστημόνων πώς γίνεται η καταγραφή. Πάντως στην Ελλάδα δεν υπήρξε υποκαταγραφή των θανάτων και ίσως υπήρξε υπερ-καταγραφή.

Συμπλήρωσε πάντως ότι σε μια επιδημία όπως αυτή του κορωνοϊού πάντα υπάρχουν και θάνατοι που δεν καταγράφονται. Εμείς στην Ελλάδα πάντως είπε, σίγουρα έχουμε καλύτερα στοιχεία και πιο ακριβή από άλλες χώρες.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top