0
Η ΕΛ.ΑΣ. με ανακοίνωσή της παίρνει αποστάσεις από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών δηλώνοντας πως «δεν έχει δουλειά σε πλατείες και παραλίες», αφού ούτε μπορεί, ούτε θέλει να επιβάλλει τις εξωπραγματικές απαγορεύσεις για τον κορωνοϊό.


Η ελληνική αστυνομία προέβη σε αυτή την ανακοίνωση γιατί έχει γίνει αντιληπτό πως δημιουργείται ένα κλίμα δυσαρέσκειας απέναντι στην αστυνομία από πολίτες, οι οποίοι δεν έχουν καμία διάθεση να παρανομήσουν. Ήδη από τη μεριά των νέων υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκιά απέναντι στην ΕΛ.ΑΣ. χωρίς ουσιαστικά αυτή να φταίει, καθώς κλήθηκε να επιβάλλει τα εξωπραγματικά μέτρα των λοιμοξιολόγων και των φαρμακευτικών. 

Αυτό εκτιμούν οι αξιωματικοί, μεσοπρόθεσμα μπορεί να έχει πολύ αρνητικά αποτελέσματα, όπως μετά το 2008, όταν και βγήκε μία νέα γενιά ακροαριστερών τρομοκρατικών οργανώσεων που στοχοποίησαν την ΕΛ.ΑΣ. 

Η κυβέρνηση βάζοντας την αστυνομία να κυνηγά πολίτες που... κάθονταν σε πλατείες, εκτός από ότι προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκια των πολιτών, ταυτόχρονα έδωσε ευκαιρία σε περιθωριακά στοιχεία να επωφεληθούν από το συγκρουσιακό κλίμα που δημιουργήθηκε και να προχωρήσουν σε επεισόδια και φθορές.

Έτσι η ΕΛ.ΑΣ. θέλησε να ξεκαθαρίσει το τοπίο και ουσιαστικά να προαναγγείλει πως δεν επιθυμεί να κυνηγάει φιλήσυχους πολίτες σε... παραλίες και πλατείες.

«Η Ελληνική Αστυνομία σε καμία περίπτωση δεν αστυνομεύει τις δραστηριότητες των πολιτών» τονίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Θεόδωρος Χρονόπουλος, αναφερόμενος στην αποκλιμάκωση των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Ο κ. Χρονόπουλος ανέφερε ότι κυρίαρχο ρόλο στη συγκεκριμένη φάση παίζει «η ατομική ευθύνη και η συνεργασία» και πρόσθεσε ότι μέχρι σήμερα οι πολίτες «τηρούν υποδειγματική στάση». Η αστυνομία «συνεργάζεται και λειτουργεί υποστηρικτικά και συμβουλευτικά όταν και όπου χρειαστεί, είτε με μεγάφωνο είτε με συζήτηση».

«Η ελληνική Αστυνομία σε καμία περίπτωση δεν αστυνομεύει τις δραστηριότητες των πολιτών. Είτε σε πλατείες , είτε σε παραλίες η αστυνομία δεν έχει δουλειά, παρά μονό για την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος» τόνισε.


Αναλυτικά ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

«Όπως έχει ανακοινωθεί από την Πολιτεία, είμαστε σε διαδικασία αποκλιμάκωσης των μέτρων περιορισμού της πανδημίας.

Στη φάση αυτή κυρίαρχο ρόλο στη διαφύλαξη του αγαθού της δημόσιας υγείας παίζει η ατομική ευθύνη και η συνεργασία.

Οι συμπολίτες μας μέχρι σήμερα, τηρούν υποδειγματική στάση.

Η ελληνική Αστυνομία σε καμία περίπτωση δεν αστυνομεύει τις δραστηριότητες των πολιτών. Είτε σε πλατείες , είτε σε παραλίες η αστυνομία δεν έχει δουλειά, παρά μονό για την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος.

Για τον κορωνοϊό συνεργάζεται και λειτουργεί υποστηρικτικά και συμβουλευτικά όταν και όπου χρειαστεί, είτε με μεγάφωνο είτε με συζήτηση». 

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top