0
Η αποχώρηση των αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών MQ-9 Reaper από την Λάρισα προκαλεί ερωτήματα. Υποτίθεται ότι συζητούσαμε για να φέρουν οι Αμερικανοί και τα Global Hawk αλλά και ιπτάμενα τάνκερ και οι συζητήσεις συνεχίζονταν μέχρι τουλάχιστον να γίνουν οι “φωτισμένες” κρίσεις στην Πολεμική Αεροπορία.


Μέχρι πρόσφατα δεν είχε τεθεί κανένα θέμα για αποχώρηση των MQ-9 Reaper. Τώρα μας προέκυψε χωρίς ακόμη να γνωρίζουμε αν θα αντικατασταθούν με κάποια άλλα ιπτάμενα μέσα των Αμερικανών.

Το πρώτο που χάνουμε από την αποχώρηση των MQ-9 Reaper είναι τα επιχειρησιακά οφέλη που είχαμε. Τα αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πετούσαν σε αεροδιαδρόμους που εμείς καθορίζαμε και αυτό είχε σημασία σ΄ ότι έχει να κάνει με τις τουρκικές παράλογες και παράνομες διεκδικήσεις. Επιπλέον σε αρκετές περιπτώσεις τα δεδομένα πτήσεων των αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών ήταν χρήσιμα για την Ελλάδα.

Σε περίπτωση που η αποχώρηση των Αμερικανών είναι “ολοκληρωτική” και δεν υπάρξει αντικατάσταση των MQ-9 Reaper, τότε θα υπάρξει και μια σημαντική οικονομική απώλεια για την πόλη της Λάρισας. Τα δύο ισραηλινά Heron που θα πάνε στη Λάρισα δεν μπορούν να “καλύψουν” το κενό.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top