0
Το ΓΕΑ με ανακοίνωση του υπερασπίζεται το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των F-16, παραδεχόμενο ότι θα διαρκέσει τουλάχιστον 8 χρόνια. 

Λέει μισή αλήθεια -για να το πούμε ευγενικά- όταν γράφει σε επίσημη ανακοίνωση του ότι “οι εργασίες στο πρώτο F-16 έχουν ξεκινήσει”. Γιατί δεν είναι έτσι…Ένα αεροσκάφος από τα νέα F-16 είναι “ανοιγμένο” από τον Ιανουάριο στην ΕΑΒ . Αυτό εννοεί το ΓΕΑ όταν λέει ότι δυο χρόνια μετά από τη συμφωνία “όλα πάνε καλά”; Αν πήγαιναν άσχημα δηλαδή τι θα είχε συμβεί;

Το ΓΕΑ δεν λέει λέξη για το μέγα θέμα που έχει προκύψει με το νέο ραντάρ και το σύστημα αυτοπροστασίας. Έχει λυθεί ή προχωρά σ΄ένα πρόγραμμα τουλάχιστον 1,5 δις αφήνοντας  ένα τέτοιο ζήτημα ανοιχτό;

Θα αναμένουμε στις 22 Μαίου και τη τοποθέτηση του κ.Ντένη Πλέσσα της Lockheed Martin,στο φόρουμ των Δελφών, όπου έχει κληθεί να μιλήσει για την αμυντική θωράκιση της χώρας.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ :

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, με αφορμή πρόσφατα άρθρα που είδαν το φως της δημοσιότητας, διευκρινίζει τα ακόλουθα:

– το πρόγραμμα αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16 περιλαμβάνει την αναβάθμιση συστημάτων των αεροσκαφών σε διαμόρφωση VIPER, το οποίο θα διαρκέσει περίπου 8 έτη με τις τελευταίες παραδόσεις αεροσκαφών το 2027, ενώ οι εργασίες αναβάθμισης θα εκτελεστούν στην ΕΑΒ ΑΕ.

– οι εργασίες στο πρώτο F-16 που θα αποτελέσει και το πρωτότυπο αεροσκάφος της αναβάθμισης έχουν ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2020 στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ και συνεχίζονται σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα χωρίς αποκλίσεις.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top