0
Έξαλλος είναι ο Τούρκος Πρόεδρος Ρατζίπ Ταγίπ Ερντογάν με δύο οργανώσεις Ελλήνων και Αρμένιων πολιτών της Αμερικής έχοντας βάλει τα μέλη των δύο οργανώσεων σε μαύρη λίστα.


Πρόκειται για τα μέλη των HALC (Hellenic American Leadership Council) και ANCA (Armenian National Committee of America). Τις δύο οργανώσεις στελεχώνουν Έλληνες και Αρμένιοι δεύτερης, τρίτης ως και τέταρτης γενιάς.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Μιχάλη Ιγνατίου από την πρωτεύουσα των ΗΠΑ οι δυο οργανώσεις σταμάτησαν την πώληση των αμερικανικών μαχητικών F-35 στη Τουρκία. Κατάφεραν μάλιστα να γίνουν νόμοι του αμερικανικού κράτους οι κυρώσεις εναντίον της κατοχικής δύναμης για την αγορά του ρωσικού συστήματος S-400.

Οι κινήσεις αυτές τους έβαλαν στη μαύρη λίστα του Τούρκου προέδρου ο οποίος καταφέρθηκε ανοιχτά στις δύο οργανώσεις που χαρακτήρισε λόμπι και μοχθηρές δυνάμεις. Η χτεσινή του δήλωση που έδειξε σε πόσο δύσκολη θέση βρίσκεται κατηγορώντας ονομαστικά τους εχθρούς του είναι η παρακάτω:

«Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματά μας στη Μεσόγειο, την Κύπρο και το Αιγαίο. Δεν θα αφήσουμε το έδαφος ελεύθερο σε καμία μοχθηρή δύναμη, ούτε στη FETÖ, ούτε στο ΡΚΚ, ούτε στα αρμενικά και τα ελληνικά λόμπι. Θα συνεχίσουμε να απογοητεύουμε όσους πιστεύουν ότι θα καταστρέψουν την οικονομία μας μέσω χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στο εξωτερικό».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top