0
Ο Ηλίας Κασιδιάρης ανέβασε το πρωί της Πέμπτης ένα βίντεο με τον ίδιο να ανακοινώνει την αποχώρησή του από τη Χρυσή Αυγή και τη δημιουργία ενός νέου κόμματος με τον ίδιο επικεφαλής, ζητώντας παράλληλα την ενίσχυση όλων των ακροδεξιών δυνάμεων.


Ανάμεσα στα άλλα που ανέφερε ήταν και το πώς έγινε η οριστική ρήξη με την ηγεσία του Λαϊκού Συνδέσμου. Όπως είπε χαρακτηριστικά η πρότασή του για ανανέωση και αναδιοργάνωση της Χρυσής Αυγής με σκοπό την επιστροφή της στη Βουλή δεν έγινε αποδεκτή.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης έφυγε από τη Χρυσή Αυγή και ιδρύει δικό του κόμμα (video)


Όλες οι συζητήσεις που έγιναν οδήγησαν σε πλήρη διαφωνία, ανέφερε ο πρώην βουλευτής, όμως το ρεπορτάζ μιλάει για μεγάλο παρασκήνιο και διαφωνίες στα θέματα ηγεσίας και προσπάθειας ανέλιξης του Ηλία Κασιδιάρη ως επικεφαλής της Χρυσής Αυγής.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ΒΗΜΑτοδότη ο ίδιος ο Ηλίας Κασιδιάρης ζήτησε από τον Νίκο Μιχαλολιάκο να του παραδώσει τα κλειδιά του κόμματος και να το οδηγήσει αυτός ως νέος αρχηγός και με νέο όνομα στις εκλογές. Προϋπόθεση γι’ αυτό ήταν να μη γίνουν άμεσα εκλογές.

Όμως ο Νίκος Μιχαλολιάκος είχε άλλα σχέδια. Πρώτη προτεραιότητα ήταν να περιμένει το τέλος της δίκης της εγκληματικής οργάνωσης και στη συνέχεια να αυτοαναγορευτεί σε επίτιμο αρχηγό του κόμματος. Επόμενο βήμα θα ήταν η ανακήρυξη του Ηλία Κασιδιάρη σε εκτελεστικό αρχηγό.

Κανένας από τους δύο άντρες δεν συμφώνησε με τις προτάσεις του συνομιλητή του και ο βουλευτής αποχώρησε οργισμένος από τη Χρυσή Αυγή ξεκινώντας να φτιάξει νέο κόμμα, με τα ίδια χαρακτηριστικά αλλά νέα πρόσωπα και όνομα.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top