0
Τις ημέρες αυτές με τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στον Εβρο, πολλοί θυμήθηκαν την απαγωγή και την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών την 1η Μαρτίου 2018 στο προγεφύρωμα του Κάραγατς, βορειότερα των Φερών.


Ενα πρόσωπο είναι κοινό με εκείνο το τραγικό περιστατικό για την φήμη και την αξιοπιστία του Ελληνικού Στρατού με τη νυν κατάληψη της περιοχής Μελισσοκομείο: Ο τότε Αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής, ο οποίος σήμερα είναι υφυπουργός Εθνικής Αμυνας αρμόδιος για επιχειρησιακά θέματα.

Και ο οποίος στη τωρινή κρίση δεν μιλά. Και τι να πει; Οι εντολές είναι άνωθεν.

Εν πάση περιπτώσει αξίζει πλέον να αποκαλυφθεί κάτι που δεν το γνωρίζουν περισσότεροι από τα δάκτυλα του ενός χεριού για το επεισόδιο στον Έβρο: Ο Α.Στεφανής όταν πληροφορήθηκε το γεγονός ζήτησε άμεσα να υπάρξει ελληνική ενέργεια-απάντηση.

Ενέργεια είτε προς την κατεύθυνση του «ισοδύναμου τετελεσμένου» δηλαδή την αιχμαλώτιση Τούρκων στρατιωτών από το τουρκικό έδαφος κι την εν συνεχεία πρόταση ανταλλαγής αιχμαλώτων, είτε την άμεση αιφνιδιαστική ενέργεια απελευθέρωσής τους από τις φυλακές της Ανδριανούπολης.

Υπέβαλε την πρότασή του στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, ο οποίος ήταν θετικός και ζήτησε λεπτομέρειες του σχεδιασμού. Εν τέλει έδωσε την έγκρισή του.  Ολα ήταν έτοιμα όταν ο τότε Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και μετέπειτα υπουργός Εθνικής Αμυνας, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, έθεσε βέτο: «Δεν συμφωνώ, μπορεί να έχουμε κλιμάκωση με την Τουρκία» είπε και άφησε να εννοηθεί ότι το σχέδιο είχε διαρρεύσει προς τους Αμερικανούς, οι οποίοι δεν συμφωνούσαν.

Κάπου εκεί η συζήτηση τελείωσε με μια έντονη λογομαχία Στεφανή-Αποστολάκη, ενώπιον του Π.Καμμένου, Ενδεκα μήνες αργότερα ο Ε.Αποστολάκης ως υπουργός πλέον, αποστράτευσε τον Α.Σταφανή και έκανε τον υπεύθυνο για το φιάσκο του Εβρου τον διοικητή Δ'ΣΣ Γ.Καμπά, Αρχηγός ΓΕΣ...

Πάντως ο Α.Στεφανής έλειψε ανεξήγητα από τη νυν κρίση. Είναι ο μοναδικός από το σύνολο της ηγεσίας που γνωρίζει τον αντίπαλο τόσο καλά...

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top