0
Τρεις άνδρες συνελήφθησαν έχοντας στην κατοχή τους 220 αφίσες, από εκείνες που τοιχοκολλήθηκαν στους δρόμους του Πειραιά, επικηρύσσοντας τους Παπαθεοδώρου, Βέργη, Θωμαΐδη, Ασβεστά και Μπαλτάκο.Η «μαφία του Πειραιά» κηλίδωσε για μία ακόμη φορά τον χώρο του αθλητισμού και της δημοσιογραφίας πριν από λίγες ημέρες, γεμίζοντας τους δρόμους της πόλης με χυδαίες αφίσες... επικήρυξης τεσσάρων δημοσιογράφων κι ενός δικηγόρου. 

Η «εγκληματική ομάδα» που προχώρησε σε αυτήν την πρωτοφανή στα ελληνικά χρονικά ενέργεια είχε αποτυπώσει ένα καρέ από την εκπομπή του SDNA στη web tv με θέμα την εισήγηση της κ. Σπανού για υποβιβασμό του Ολυμπιακού και περιλάμβανε σε αυτό πέντε πρόσωπα: των Βασίλη Παπαθεοδώρου, Βασίλη Βέργη, Κυριάκου Θωμαΐδη, Άρη Ασβεστά και του δικηγόρου Τάκη Μπαλτάκου. 

Όπως αποκαλύπτει το μπλογκ "dikografies" της Μαίρης Μπενέα, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τρία άτομα, που φέρονται ότι έχουν εμπλοκή στην υπόθεση, καθώς σε αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν βρέθηκαν 220 αφίσες, ίδιες με αυτές που γέμισαν οι δρόμοι του Πειραιά. Πρόκειται για τρεις άνδρες, 27, 23 και 22 ετών και μάλιστα στο αυτοκίνητό τους βρέθηκαν επίσης σύνεργα αφισοκόλλησης, πινέλα και κόλλα.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ αναφέρει ότι:

Ο εντοπισμός και η σύλληψη τους οφείλονται στην έρευνα του αθλητικού εισαγγελέα Πειραιά Αλέξανδρου Σπηλιώτη, ο οποίος είχε δώσει παραγγελία, για προκαταρκτική εξέταση, μετά από καταγγελία ότι οι αφίσες παρέμεναν στους τοίχους του Πειραιά, παρά τις αντιδράσεις και το θόρυβο που προκλήθηκε από τα περιστατικά αφισοκόλλησης, για τα οποία μάλιστα είχε ήδη διαταχθεί ποινική προκαταρκτική εξέταση από τον προϊστάμενο ποινικής δίωξης της Εισαγγελίας και αθλητικό εισαγγελέα Αθηνών Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, για στοχοποίηση δημοσιογράφων. 

Στο πλαίσιο της παραγγελίας του κ. Σπηλιώτη, με συντονισμένες ενέργειες του τμήματος Αθλητικής Βίας της Γ.Α.Δ.Α και της ομάδας Δ.Ι.Α.Σ., την περασμένη Τετάρτη 13 Μαίου, εντοπίστηκε ΙΧ αυτοκίνητο, στην περιοχή μεταξύ Αργυρούπολης - Ελληνικού, με τους τρεις επιβαίνοντες.

Σε έλεγχο, που έγινε από τους αστυνομικούς της Ομάδας Δ.Ι.Α.Σ, που πήραν μέρος στην επιχείρηση, βρέθηκαν στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου 220 αφίσες, τύπου... Αγρια Δύση, ίδιες με αυτές, που είχαν τοιχοκολληθεί, ακόμη και έξω από τα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός και στο γήπεδο Καραϊσκάκη, οι οποίες  εμφάνιζαν τα πρόσωπα των τεσσάρων δημοσιογράφων και του έμπειρου δικηγόρου.

Με εντολή του αθλητικού εισαγγελέα Πειραιά Αλέξανδρου Σπηλιώτη, οι τρεις επιβάτες του ΙΧ συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο τμήμα Αθλητικής Βίας, ενώ οι αφίσες κατασχέθηκαν, για να αποτελέσουν πειστήρια. Στη συνέχεια ωστόσο αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς από μόνο του, το γεγονός της κατοχής των αφισών στο αυτοκίνητό τους, δεν συνιστά αυτόφωρο αδίκημα.

Ο αθλητικός εισαγγελέας κ. Σπηλιώτης ανέθεσε στο τμήμα Αθλητικής Βίας, να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση, για να διαπιστωθεί, με ποιόν τρόπο οι τρεις συλληφθέντες συνδέονται με την υπόθεση της αφισοκόλλησης και της στοχοποίησης των δημοσιογράφων και του δικηγόρου, προκειμένου, να αποκαλύψουν, αν ήταν δικές τους οι αφίσες, ή λειτουργούσαν για λογαριασμό άλλου.

Οι τρεις νεαροί με τις 220 αφίσες - επικήρυξης, θα κληθούν να καταθέσουν με την ιδιότητα του υπόπτου, για τα αδικήματα, για τα οποία ήδη διενεργείτο έρευνα από την Εισαγγελία της Αθήνας. Επιπλέον, η δικογραφία για τα περιστατικά αφισοκόλλησης που είχε σχηματιστεί με παραγγελία του αθλητικού εισαγγελέα Αθηνών κ. Σιμιτζόγλου, διαβιβάστηκε στην εισαγγελία Περαιά και συσχετίστηκε με τη δικογραφία, που άνοιξε ο αθλητικός εισαγγελέας Πειραιά κ Σπηλιώτης, για τους τρεις συλληφθέντες με τις 220 αφίσες.

Τα αδικήματα, που διερευνώνται είναι:
-Υποκίνηση βίας (αρθρο 41ΣΤ του αθλητικού νόμου)
- Aπειλή (άρθρο 333 του νόμου 4619/2019), 
- Διέγερση εγκλημάτων (άρθρο 184 του Ποινικού Κώδικα) και 
- Παράνομη αφισοκόλληση ( νομος 2946/2001).

Η υπόθεση με τις αφίσες  στοχοποίησης δημοσιογράφων είναι πλέον στα χέρια του αθλητικού εισαγγελέα Πειραιά, Αλέξανδρου Σπηλιώτη, καθώς υπάρχει η πεποίθηση ότι, οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγήσουν τις Αρχές στους υποκινητές και ηθικούς αυτουργούς της πράξης.

Σημειώνεται πάντως πως τα στοιχεία από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία Σιμιτζόγου, δεν έδειξαν τίποτα!

ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top