0
Από τις 29 Φεβρουαρίου και για κάμποσες ημέρες οι στρατιωτικοί είχαν την τιμητική τους.

Απ΄ όλους μας, αλλά κυρίως από την κυβέρνηση η οποία βλέποντας την θετική αντίδραση της κοινής γνώμης “πιάστηκε” από τους στρατιωτικούς και έγραψε το “Έπος του Έβρου”.

Οι στρατιωτικοί που υπηρετούσαν στον Έβρο αλλά και όσοι συνάδελφοι τους έσπευσαν να τους ενισχύσουν, γνώριζαν πολύ καλά τη δουλειά τους και στάθηκαν όπως ακριβώς έπρεπε απέναντι σ΄ έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο. Δεν υπάρχει νομίζουμε μεγαλύτερη δυσκολία για τους στρατιωτικούς από το να κληθούν να αντιμετωπίσουν ένα άοπλο αλλά αποφασισμένο για όλα πλήθος. Το έκαναν με άριστο τρόπο.

Δεν περίμεναν τίποτα, γιατί 10 χρόνια κρίσης τους έμαθαν να μην περιμένουν κάτι. Έχοντας ζήσει τη καταιγίδα των περικοπών και ειδικά εκείνη της περιόδου 2012-2014, τι να περιμένουν; Ούτε και ζήτησαν τίποτα. Άκουγαν τα μπράβο του κόσμου και αισθάνονταν υπερήφανοι, άκουγαν κι εκείνα των πολιτικών και γέλαγαν.

Ο πρωθυπουργός ήταν εκείνος που σε μία από τις πολλές τηλεοπτικές του εμφανίσεις είπε ότι “κάτι” θα δοθεί και στους στρατιωτικούς. Κάτι…

Από τότε έχουν περάσει σχεδόν δυο μήνες, αλλά αυτό το “κάτι” ούτε που συζητείται πλέον. “Το ΄φαγε” ο κορονοϊός; Η ύφεση που κατά τον κ.Σταϊκούρα θα ΄ναι μόλις 4,7% και κατά τον πρωθυπουργό στην καλύτερη περίπτωση 10%;

Δεν υπάρχει απολύτως καμία δικαιολογία! Όταν μοιράζεις “χαλαρά”  20 εκατομμύρια σποτάκια περί κορονοϊού που θα μπορούσαν να μεταδοθούν δωρεάν,  όταν είσαι έτοιμος να δώσεις πάνω από 80 εκατομμύρια  για την “εκπαίδευση επιστημόνων στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές” μέσω ΚΕΚ κι όταν διπλασιάζεις έτσι απλά μισθούς στελεχών επιχειρήσεων όπως η ΔΕΗ, δεν μπορείς να επικαλείσαι καμία απολύτως δικαιολογία για να αποφύγεις να δώσεις έστω ένα συμβολικό ποσό αναγνώρισης σ΄ εκείνους που μέχρι πριν από μερικές ημέρες αποθέωνες.

Για ακόμη μία φορά οι στρατιωτικοί αντιμετωπίζονται με τρόπο απαράδεκτο. Υπάρχει χρόνος να διορθωθεί το λάθος αλλά δεν ξέρουμε αν υπάρχει η διάθεση για να γίνει κάτι τέτοιο.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top