0
Τη στιγμή που οι κομμουνιστές του ΠΑΜΕ κάνουν ανενόχλητοι πορείες και συγκεντρώσεις, όπως και οι μετανάστες στα νησιά, η κυβέρνηση με μία απίστευτη απόφαση, θα έχει κλειστές τις εκκλησίες μέχρι τις 16 Μαΐου.  


Με ΚΥΑ των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας που αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα με ισχύ μέχρι και την 16.5.2020 παρατείνεται, με τις ήδη ισχύουσες προϋποθέσεις, η δυνατότητα τέλεσης λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων κ.ο.κ, με την παρουσία μόνο θρησκευτικού λειτουργού και του απαραίτητου βοηθητικού προσωπικού και χωρίς την παρουσία άλλων προσώπων, ενώ επιτρέπεται εκ νέου η ατομική προσευχή. 

Ορίζονται, επίσης, οι προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούνται για τη διασφάλιση των μέτρων προστασίας και πρόληψης, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του Κορωνοϊού COVID-19. 

Και όλα αυτά, ενώ το απόγευμα (2/5) ο Χαρδαλιάς δήλωσε τα εξής: 

«Οι πολίτες που όλο αυτό το διάστημα έχουν δείξει υπεύθυνη στάση στο θέμα της πανδημίας μας κρίνουν όλους», είπε με δεικτικό τρόπο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων. «Τους προτείναμε εναλλακτικές ημερομηνίες για τον εορτασμό και τους επισημάναμε ότι είναι προς το συμφέρον της εργατικής τάξης η όσο το δυνατόν πιο γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα. Δεν μας άκουσαν. Μας αγνοήσαν».

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως ήταν επιλογή της κυβέρνησης να μην στείλει την αστυνομία για να μην ξεφύγουν τα πράγματα ακόμα περισσότερο.  «Θα μεγενθύναμε το πρόβλημα εάν αποφασίζαμε να προχωρήσουμε δυναμικά στη διάλυση των συγκεντρώσεων».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top