0
Μια εταιρία που ειδικεύεται στην τεχνητή νοημοσύνη, ανέπτυξε ένα σύστημα παρακολούθησης μέσω καμερών, το οποίο θα μπορεί να μας ειδοποιεί αν τηρούμε τους κανόνες της κοινωνικής απομάκρυνσης.


Η εν λόγω εταιρία, Landing AI, δημιούργησε ένα εργαλείο προγραμματισμού βίντεο, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διαπιστωθεί αν οι άνθρωποι τηρούν αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ τους.

«H Landing AI ανέπτυξε ένα εργαλείο εντοπισμού κοινωνικής απόστασης με βάση την τεχνητή νοημοσύνη, που μπορεί να εντοπίζει αν οι άνθρωποι κρατούν απόσταση ασφαλείας μεταξύ τους, αναλύοντας σε πραγματικό χρόνο τις εικόνες που λαμβάνει η κάμερα» αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση της εταιρίας.


Μία ενδεχόμενη χρήση του συγκεκριμένου λογισμικού, αφορά στην παρακολούθηση των χώρων εργασίας και την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας από τους εργαζόμενους, ενώ είναι ικανό να προειδοποιεί τα άτομα, σε περίπτωση που παραβιάζουν τους κανόνες.

Το σύστημα λειτουργεί χρησιμοποιώντας ένα «νευρικό δίκτυο» το οποίο εντοπίζει μεμονωμένα άτομα και δημιουργεί γύρω τους ένα «κουτί». Αν δύο «κουτιά» πλησιάσουν περισσότερο από το επιτρεπτό, χρωματίζονται με κόκκινο χρώμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρία Amazon έχει ήδη υιοθετήσει παρόμοιες τεχνολογίες στις αποθήκες της, ενώ έχει προειδοποιήσει τους εργαζόμενους της πως ενδεχομένως να απολυθούν αν παραβιάσουν τις οδηγίες περί κοινωνικής απόστασης και απομάκρυνσης.

Όπως αποκαλύπτουν τα τελευταία στοιχεία, η ανθρωπότητα θα υπομείνει αυτούς τους κανόνες και τις οδηγίες για αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των ατόμων για ακόμα πολύ καιρό, οπότε το λογισμικό της Landing AI καθώς και οι πρακτικές της Amazon είναι μια γεύση από το τι μας επιφυλάσσει το μέλλον.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top