0
Πολλοί ναοί σε όλη την Ελλάδα έχουν σπάσει τις απαγορεύσεις της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό και επιτρέπουν στους πιστούς να προσκυνήσουν τον επιτάφιο, Μεγάλη Παρασκευή, ημέρα της κορύφωσης Θείου Δράματος.


Η Αστυνομία όμως ακολουθώντας τις εντολές της κυβέρνησης μπαίνει σε πολλούς ναούς και απομακρύνει τους πιστούς, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις προσαγάγει και τους ιερείς. 

Μάλιστα σε κάποιες εκκλησίες αστυνομικοί με πολιτικά παρακολουθούν τους ναούς.

Η Αστυνομία σταμάτησε πριν από λίγο το προσκύνημα του Επιταφίου στον ναό του Αγίου Χριστοφόρου στο Πικέρμι. 

Ο ναός ήταν ανοικτός και οι πιστοί περίμεναν με αποστάσεις ο ένας από τον άλλο για να προσκυνήσουν ενώ οι ιερείς επέβλεπαν να μπαίνει ένας ένας μέσα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες παρενέβη η Αστυνομία και είπαν στους πιστούς «δεν μπορείτε να προσκυνήσετε» και έβαλαν στο περιπολικό τον ιερέα της εκκλησίας.

Το ίδιο συνέβη και στον Βόλο όπου οι ιερείς στον Ιερό Ναό του Αγίου Γερασίμου στον Βόλο άνοιξαν την εκκλησία για τους πιστούς.

Η αστυνομία μετέβη στον Ιερό Ναό. Μέσα υπήρχε οικογένεια με δυο παιδιά, που απομακρύνθηκαν από τους αστυνομικούς και ο Ναός έκλεισε.

Και στον Άγιο Νεκτάριο Νέας Ιωνίας, ανοίγουν οι πόρτες και μπαίνουν μέσα οι πιστοί για να προσκυνήσουν τον Επιτάφιο.


Παρέμβαση της αστυνομίας και στην Λαμία 

Νωρίς το μεσημέρι στον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας στη Λαμία όταν ο ιερέας τελείωσε την αποκαθήλωση και πήγε να βγει από το ναό ήταν απ΄έξω περίπου 20 πιστοί,  μπήκαν στο ναό για να προσκυνήσουν

Στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία, με τους αστυνομικούς να απομακρύνουν τους πιστούς και να κλείνουν την πόρτα. 



loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top