0
Στη συνοικία της Νέας Σμύρνης, στη Λάρισα  βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής οι Σωτήρης Τσιόδρας και Νίκος Χαρδαλιάς προκειμένου να δουν από κοντά την κατάσταση που επικρατεί μετά την διάγνωση πολλαπλών κρουσμάτων κορωνοϊού το βράδυ της Πέμπτης.

Παρ' όλα αυτά έξαλλοι Ρομά οι οποίοι δεν δέχονται να μπουν σε καραντίνα τους υποδέχθηκαν με άγριες διαθέσεις και τους προπηλάκισαν, φωνάζοντάς τους «τι θέλετε εδώ ρε», μάλιστα οι Ρομά απείλησαν και με ταραχές.

Για να αποφευχθούν οι ταραχές οι Ρομά όρισαν εκπροσώπους(!) λες και πρόκειται για κάποιο αυτόνομο κρατίδιο, οι οποίο θα έρχονται σε συνεννοήση με τις Αρχές. Οι εκπρόσωπο των Αρχών διαβεβαίωσαν τους Ρομά ότι έχει εξασφαλισθεί η τροφοδοσία στον οικισμό.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Larissa Net, μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας, κάποιοι Ρομά φωνάζοντας στο Νίκο Χαρδαλιά, ζητούσαν να μάθουν το λόγο που μπήκε ο οικισμός σε καραντίνα, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων να τονίζει χαρακτηριστικά: «Να μείνετε σπίτι και να μην κάνετε τίποτα άλλο».

Σημειώνεται ότι η κατάσταση στην περιοχή είναι εξαιρετικά δύσκολη, μετά τον εντοπισμό πολλαπλών κρουσμάτων κορωνοϊού. Το πρώτο κρούσμα στον οικισμό Ρομά ήταν ένας 32χρονος, ενώ έπειτα από ελέγχους του ΕΟΔΥ εντοπίστηκαν 20 κρούσματα γεγονός που οδήγησε τις αρχές στην απόφαση να μπει σε καραντίνα η περιοχή.





loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top